3x3 Unites
Officieel veld

3x3
Half veld

5x5
Heel veld

Officieel 3X3 Unites Legacy in het Nelson Mandela Park in Amsterdam Zuidoost. Dit court is momenteel het meest officiële 3X3 outdoor court van Nederland.

Elke woensdag en vrijdag organiseren wij hier een 3X3 aanbod voor iedereen van 17:00 tot 19:00

Een van de meeste legendarische pleintjes van Nederland. Het fullcourt basketballveld op het Museumplein in hartje Amsterdam is in februari 2017 opgeknapt en heeft nu de best mogelijk outdoor baskets.

Elke donderdag van 17:00 tot 19:00 organiseren wij een aanbod op het Museumplein voor iedereen.

 

Aan Onderlangs in Betondrop in Amsterdam Oost ligt een zeer goed Johan Cruyffcourt. Dit court beschikt over een mooie ondergrond en uitstekende baskets. 

We hebben elke woensdag een georganiseerd 3X3 aanbod bij Onderlangs van 17:00 tot 19:00

 

Officieel 3X3 Unites court aan de Meidoornweg in Amsterdam Noord. 

Elke donderag organiseren wij hier een 3X3 activiteit voor iedereen van 17:00 tot 18:30.

Officieel 3X3 Unites Legacy Court in Amsterdam Noord in het Spreeuwenpark. Dit court heeft een verstelbare basket waardoor jong en oud maximaal gebruik kan maken en 3X3 op zijn best kan beoefenen in deze volksbuurt in Amsterdam Noord.
Vanaf het voorjaar van 2019 zal 3X3 Unites een vast aanbod op dit plein gaan genereren. 

Twee volledige 3X3 velden op een prachtige sportlocatie in Barendrecht. Een intiatief van 3X3 international Sjoerd van Vilsteren en uitgevoerd in samenwerking met 3X3 Unites en onze partners. Een unieke 3X3 locatie in Nederland.

Twee officiele 3X3 Unites courts in het Theo van Goghpark op IJburg. Gebouwd vanuit de wens van onze community in Amsterdam Oost. De courts beschikken beide over in hoogte verstelbare baskets waardoor jong en oud tegelijkertijd met 3X3 basketball bezig kan zijn op deze locatie.

Onze activiteit op het Theo van Goghpark is wekelijks op vrijdag van 17:00 tot 19:00

Vlakbij de Amstel aan de Ceintuurbaan ligt het Tabithaplein. Hier wordt al sinds jaar en dag veel gebasketbald. Vanuit Stichting 3X3 Unites doen we hard ons best om dit plein nog meer en blijvend te activeren en ook te kijken wat er eventueel nog aan het plein verbeterd kan worden. 

Elke dinsdag van 16:30 tot 18:30 organiseren wij op het Tabithaplein een 3X3 activiteit.

 

Naam Adres Type
Bijlmerpark Nelson Mandela Park Amsterdam Zuidoost 3x3 Unites officieel veld
Museumplein Museumplein Amsterdam 5x5 Heel veld
Cruyff Court Betondorp Onderlangs 21-22 Amsterdam 5x5 Heel veld
Meidoornweg Meidoornweg Amsterdam Noord 3x3 Unites officieel veld
Spreeuwenpark Spreeuwenpark Amsterdam Noord 3x3 Unites officieel veld
Barendrecht Dierensteinweg 6 Barendrecht 5x5 Heel veld
Theo van Goghpark Theo van Goghpark Amsterdam IJburg 3x3 Unites officieel veld
Tabithaplein Ceintuurbaan Amsterdam 5x5 Heel veld

COURTS

3X3 UNITES zet zich in om het basketbal terug naar de pleintjes te brengen. In verschillende steden zoeken we in samenwerking met lokale partners naar plekken waar al een straatbasketbal community actief is of naar plekken die de potentie hebben een goede 3X3 community op te zetten. We onderzoeken de behoeften die er binnen een community leven en bieden ondersteuning bij het aanbrengen van meer structuur binnen de community door het opleiden van 3X3 Leaders. Samen met deze Leaders kijken we wat er nodig is om de community een boost te geven. 

Een van de belangrijkste pijlers binnen 3X3 UNITES is goede hardware. Wij geloven dat een goed en verzorgd pleintje aanzet en motiveert tot het spelen van 3X3 Basketball. 
Onze missie is om gemeenten en andere betrokkenen ervan te overtuigen wat de meerwaarde is van goede basketbalvoorzieningen. Samen met onze productpartners streven we ernaar om iedere community zijn eigen ‘home’ te geven waar met hoge frequentie en trots gespeeld kan worden.

Op de bovenstaande kaart is een overzicht gemaakt van alle actieve courts in Nederland. De velden die samen met stichting 3X3 Unites zijn gerealiseerd zijn herkenbaar aan het logo.