Naar boven

3x3 Pro league

THE PROFESSIONAL 3X3 BASKETBALL LEAGUE OF THE NETHERLANDS!

De PRO League 3X3 is het strijdtoneel waarin de beste Nederlandse (3X3) basketballers het tegen elkaar opnemen voor de titel en het prijzengeld!

In 2019 werd voor de tweede keer de PRO League 3X3 georganiseerd. Elke editie wordt het ‘bigger & better’ dan het jaar ervoor! Gedurende twaalf wedstrijddagen, verdeeld over drie locaties, strijden twaalf mannenteams in twee conferences om de prijzen. Afgelopen editie bedroeg het totale prijzengeld maar liefst $50.000,-.

De deelnemende 3X3 basketball teams maken niet alleen kans op het prijzengeld. Ook zijn er tickets te winnen voor deelname aan internationale 3X3 toernooien. Daarnaast draagt de 3X3 PRO League bij aan de ontwikkeling van de sport in Nederland.

PRO League 3X3 wordt georganiseerd door 3X3 PRO in samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond (NBB) en verschillende innovatieve partners.

kwalificatie olympische spelen

Er wordt niet alleen voor de titel en het prijzengeld gespeeld tijdens Pro League 3X3. Het toernooi telt ook mee voor de kwalicatie voor de Olympische spelen. In 2017 werd 3X3 basketball een olympische sport en het Nederlands 3X3 team kwam voor het eerst in actie op de Olympische Spelen in Tokyo in 2021. Met een prachtig resultaat, namelijk meer bekendheid voor deze fantastische sport en de vijfde plaats voor het mannenteam.