Naar boven

1X1 NEXT FIGHTS SEASON 2!

1x1 next fights

WHERE REAL BALLERS STAND UP!

1X1 NEXT FIGHTS is een concept geïnspireerd door het Amerikaanse spel genaamd FIGHTBALL.. Het is een fysiek spel waar de meeste “fouten” toegelaten worden. Onsportieve en potentiële season ending fouten worden gelijk afgefloten. Het is een 1x1 full court gevecht waar lay ups en midrange schoten voor 1 punten tellen, schoten achter de middenlijn voor 2 en dunks voor 3 punten. Het spel geeft amper rust momenten, Omdat je te maken hebt met een shotclock van 10 seconden zodra de bal wordt aangeraakt. Het is een vrij nieuw concept in Nederland, die nu 2 seizoenen diep is! Spelers vanuit het 3x3 en 5x5 basketbal zijn deze intensiteit en het fysiek spel niet gewend!

Seizoen 2 van de 1X1 NEXT FIGHTS ging van start met vier qualifiers waar ballers vanuit Duitsland, Servië, Amerika en onze thuisbasis Nederland aan meededen!

Bij elke win verzameld een baller een punt, dat betekent dat een baller bij zoveel mogelijk qualifiers aanwezig moet zijn om zeker te zijn van een finale plaats.

De finale van 1X1 NEXT FIGHTS bestaat uit 16 spelers ook wel de SWEET 16 genoemd. Het is knockout bracket waar de finalisten voor een prijs van maar liefst 500 euro spelen! You lose you out!

Dinsdag 31 Mei hielde wij de finale van het tweede seizoen van de 1X1 NEXT FIGHTS. Hier hadden we de beste van de beste ballers bij elkaar! De match-ups waren ter plekke aangemaakt door middel van een loting.

In de eerste rondes zag je meteen dat de skill level van de ballers een aantal levels hoger zat dan in seizoen 1! Dit zorgde voor een aantal zenuwslopende wedstrijden! Bijna elk pot eindigde in een overtime situatie of een buzzerbeater! Het leek alsof elk speler voor elkaar gemaakt was!

Olvainey, The King of Court Season 1, speelde zijn weg helemaal tot aan de halve finale! Hij liet ons weer eens zien waarom hij deze titel draagt! In de halve finale kreeg hij een waardige tegenstander in de vorm van James! Zij gingen nek aan nek, bucket aan bucket, maar er kon maar 1 de winnaar zijn. James stootte Olvainey van zijn troon en plaatste zich voor de finale.

In de finale van onze Sweet 16 streden Randell & James voor de grote prijs van 500 euro! Het was een match-up voor de boeken! Na een zenuwslopende halve finale van beide partijen, maakte wij onze borst maar nat voor nog een ongelofelijke game! De twee ballers konden maar niet missen en het kwam er uiteindelijk op neer wie het, het meeste wilde! Na een spannende game sealde James de game met een aantal back to back buckets en een cruciale stop!

James ook wel eens bekend als Jamie kan met trots mededelen dat hij de winnaar is geworden van het tweede seizoen van 1X1 NEXT FIGHTS!

We willen alle deelnemers van de qualifiers bedanken en als laatst de overige deelnemers van de Sweet 16 in een mooi daglicht zetten, “Where Real Ballers Stand Up” : Luigi, Evandro, Keyshawn, Matthieu, Devaiylli, Sven, Ismael, Dharin, Jihad, Guillaume & Mano.


Om een beeld te krijgen van het event! Zie de foto's beneden! Hou onze socials in de gaten voor de rest van de foto's. Facebook & Instagram 3X3NEXT