Naar boven

3X3 Girls Only Event tijdens de 3X3 Unites Challenger!

Het was zondag 19 september. Het was tijd voor ons Girls event op het Jaarbeursplein in Utrecht! Voordat de 3X3 Unites Challenger Utrecht 2021 echt van start ging, mochten een aantal 3X3 Girls uit onze programma's als een van de eersten de prachtige arena betreden. Op het programma stond een 3X3 training (inclusief life skills) en een toernooi voor de meiden. De meiden gingen aan de slag op deze unieke locatie.

Een beperkt aantal meisjes kon zich inschrijven voor dit coole evenement. Meisjes van allerlei achtergronden, basketbalniveaus en uit verschillende woonplaatsen stonden te popelen om aan deze bijzondere 3X3 activiteit te beginnen. Onze samenwerking met Nike Made To Play is gericht op het wegnemen van een aantal van de complexe barrières die meisjes ervaren bij het spelen en sporten. We weten dat actieve kinderen het beter doen - op school, in hun gemeenschap en in hun toekomstige carrière - dus we zijn actief bezig om de deelname van meisjes van alle niveaus en achtergronden aan onze activiteiten te vergroten. Dit programma is wekelijks in Amsterdam, maar voor dit speciale evenement kozen we deze bijzondere locatie. Om het nog specialer te maken kregen de deelnemers een 3X3 Unites x Made to Play outfit uitgereikt. Iedereen was vanaf dit moment verbonden met elkaar mede door dezelfde outfit en klaar om te beginnen.

De activiteit werd geleid door 3X3 Unites opleider Yueliza en Melissa die de oefeningen gesegmenteerd en stapsgewijs aanpasten zodat iedereen plezier had en van elkaar kon leren. Na de sessie, waarin de 3X3 meisjes ook nuttige tips en tricks kregen over bepaalde levensvaardigheden, was het tijd om te laten zien wat iedereen geleerd had tijdens de spelletjes in een klein toernooi. De teams speelden allemaal tegen elkaar met de officiële 3X3 regels, ze ervoeren allemaal het DNA van het spel; snel, speler gedreven en veel plezier. Moe, bezweet, maar vooral voldaan sloten we met z'n allen een hele leuke en leerzame middag af, waarbij ook de locatie een bijzonder en uniek hoogtepunt was. De meiden wisten van tevoren niet van de locatie, het cadeau van Nike Made to Play en de andere deelnemers.

Het was een leuke verrassing voor ze en er zijn nieuwe vriendinnen gemaakt! Ter afsluiting werd iedereen, samen met hun familie, door 3X3 Unites uitgenodigd om die avond te blijven kijken naar de internationale 3X3 Unites Challenger Utrecht 2021 om van dichtbij te genieten van 's werelds beste 3X3 basketball en zijn unieke vibe.

Wil je ook meedoen aan een van onze 3X3 Girls Only events?! Houd onze website en socials in de gaten voor meer informatie.

Op 16 oktober organiseert 3X3 Unites een Girls day! Schrijf je in via melissa@3x3unites.com !

Ook start de Urban Sports Week Amsterdam 2021 en staat 3X3 Unites hier uiteraard ook!
23 & 24 oktober in de markthallen in West. Schrijf je in via hier !