Naar boven

3x3 PRO League en Unibet lanceren voorlichtingscampagne: Een beetje speler kent zijn grenzen.

De 3x3 PRO League en Unibet lanceren samen een nieuwe campagne om mensen alert te maken op de signalen van problematisch gokgedrag. Dit gebeurt tijdens de events van de 3x3 PRO League 2024. Gokproblematiek is vaak moeilijk te herkennen en mensen vragen veelal te laat om hulp. Het is essentieel dat mensen bij zichzelf en hun naasten herkennen wanneer gokken verandert van plezier naar een verborgen probleem.

Deze campagne, ontwikkeld voor de 3x3 PRO League 2024 en op basis van wetenschappelijke inzichten, is gericht op het verhogen van de bewustwording en het geven van voorlichting over verantwoord gokken. Want een beetje speler kent zijn grenzen. Door aandacht te vragen voor de belangrijkste signalen van problematisch gokgedrag, hoopt Unibet het bewustzijn over de risico’s van online gokken te vergroten, vooral onder jongvolwassenen.

Bijzonder in deze campagne is dat het merk Unibet in de kleur van de ondergrond wordt gebruikt en daardoor niet of nauwelijks zichtbaar is.

Geld, tijd en gedrag

Geld, tijd en gedrag zijn belangrijke indicatoren voor het herkennen van problematisch gokgedrag. Tijdens de vier events van de 3x3 PRO League wordt er via een brede communicatiecampagne aandacht gevraagd voor deze cruciale signalen. Voor elk van deze events worden speciale shirts ontworpen om de boodschap kracht bij te zetten.

Vraag tijdig om hulp

Het aantal personen in de verslavingszorg met als primaire problematiek gokken is in 2022 afgenomen ten opzichte van 2021. Deze cijfers moeten voorzichtig worden geïnterpreteerd, omdat mensen met gokproblematiek niet altijd hulp zoeken bij de verslavingszorg. Ook duurt het vaak geruime tijd voordat mensen die problematisch gokken aankloppen bij de verslavingszorg. Unibet en 3x3 PRO roepen iedereen op om alert te zijn op de signalen van problematisch gokgedrag bij zichzelf en hun naasten. Samen kunnen we ervoor zorgen dat gokken een plezierige en veilige activiteit blijft.