Naar boven

3X3 Pro League: Presented by Unibet 2024 is de route via het Vunzige Deuntjes festival naar de Gashouder voor mannen en vrouwen

De 3x3 PRO League is terug! Tussen zaterdag 15 juni en zaterdag 13 juli spelen de beste Nederlandse mannen- en vrouwenteams op 4 verschillende locaties in Nederland.
De 3x3 PRO League is na de 3x3 Street League de tweede fase in de “From the Streets to the World Stage” campagne en de volgende stap om een “DUTCH MASTER” te worden. De winnaars bij zowel de mannen als de vrouwen plaatsen zich
namelijk voor het FIBA 3x3 World Tour evenement in de Gashouder op 12 en 13 oktober. Met een prijzenpot van €50.000, gelijk verdeeld over mannen en vrouwen is spektakel gegarandeerd

Op zaterdag 15 juni trappen we de 3x3 PRO League af in Zaltbommel waar we na 2019 weer terugkeren in de bedrijfshal van een van onze meest betrokken partners Paul Meijering Metalen B.V. Dit wordt een uniek evenement waar elke bezoeker zich een VIP zal voelen maar met slechts beperkt toegang. We maken binnenkort bekend hoe jij een van deze VIP’s kunt worden.

Het PRO League circus reist op zaterdag 6 en zondag 7 juli naar het Jaarbeursplein in Utrecht waar we vertrouwd onderaan de trappen bij het Centraal Station als onderdeel van de 3x3NL tour de 3x3 PRO League als enige op 2 verschillende dagen zullen spelen.

Op zondag 30 juni zijn we terug in Hilversum op het Marktplein na een succesvolle en hete dag afgelopen jaar keren we terug voor een dag vol 3x3 op het hoogste niveau met de toevoegen van vele leuk side events voor jong en oud. Ook hierover zullen we binnenkort meer informatie delen.

Als toetje zullen we dit jaar opnieuw de finale van de 3x3 PRO League spelen op het Vunzige Deuntjes Festival in het Amsterdamse Bos op zaterdag 13 juli. In een setting waar sport en muziek op een unieke manier samenkomen kunnen we geen waardiger einde van de PRO League wensen als laatste stap richting de Gashouder in oktober.

De nummers 1 en 2 van de voorrondes in Zaltbommel, Hilversum en Utrecht plaatsen zich zowel bij de mannen als vrouwen rechtstreeks voor de finale. De overige plekken bij de finale worden ingevuld met de winnaars van de 3x3 Street League in de 18+ categorie, een wildcard en teams die in het PRO League klassement na 3 voorrondes hoog staan maar nog niet rechtstreeks geplaatst zijn. Per stop wordt er, voor zowel mannen als vrouwen een prijzenpot van €5.000 verdeeld. Tijdens de finale spelen de teams om een prijzenpot van €10.000.

De 3x3 Street League is voor elk team de weg tot plaatsing voor de 3x3 PRO League. Vind je echter dat jouw team zich de afgelopen jaren genoeg bewezen heeft op het hoogste niveau van 3x3? Mail dan je motivatie voor een wildcard naar:

Mannen: jesper@3x3unites.com Vrouwen: melissa@3x3unites.com Uiterlijk 3 weken voorafgaand aan de 3x3 PRO League maken we bekend welke teams voor welke stop een wildcard zullen ontvangen.

De 3x3 PRO League wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door partners: Unibet, Basketball Nederland, Vunzige Deuntjes, Paul Meijering Metalen B.V., NXT Level Sport Nutrition, MVB Bouw, Talent&Pro, Tissot, Conclusion Consulting, Amex Logistics, Gemeente Hilversum, Gemeente Amsterdam, Gemeente Utrecht