Naar boven

3X3 Unites Academy: PERSOONLIJKE ONTWIKKELING & CREATIEVE WORKSHOP

Op vrijdag 5 april vond er een workshop persoonlijke ontwikkeling en creativiteit plaats om onze deelnemers van de 3X3UNITES Academy de kans te bieden om hun eigen vaardigheden verder te ontwikkelen, hun doel te vinden en even een andere draai aan de zaken te geven.

Tyrese, een van onze deelnemers, greep de kans om zijn ervaring met de workshop op te schrijven.

"Bij de start van onze bijeenkomst was er een workshop verzorgd door de organisatie Team Player. Dave van den Berg deelde hun huidige initiatieven en toekomstvisies met ons.

Tijdens de workshop doken we diep in het concept van 'je persoonlijke merk', geleid door vragen. Zo zou men zichzelf kunnen vragen: 'Wat onderscheidt mij van anderen in mijn sport of beroep?' Een andere interessante vraag om over na te denken was: 'Wat is mijn uiteindelijke doel?' Hoewel deze vragen uitdagend waren, boden ze mij de kans om te reflecteren. Na enige tijd vond ik antwoorden die diep bij mij weerklonken.

Bij het beantwoorden van de eerste vraag realiseerde ik me dat mijn unieke manier van omgaan met anderen mij echt onderscheidt. Wat betreft mijn uiteindelijke doel, is het om een prominent figuur te worden binnen de 3x3 basketbalgemeenschap—niet om beroemd te zijn, maar om erkend te worden als iemand die consequent bijdraagt en streeft om een rolmodel voor velen te zijn.

Deze reflecties zijn persoonlijk en een integraal onderdeel van mijn reis."

Creatieve Workshops
Halverwege het evenement begonnen we met onze creatieve workshop, geleid door Melissa 't Jong. De sfeer werd speels, wat teambuilding bevorderde en ons de kans gaf om elkaar beter te leren kennen. Deze aanpak bleek zowel plezierig als effectief te zijn.

Volgorde van activiteiten

We begonnen met een uitdagende maar amusante taak: in slechts één minuut een portret tekenen van de persoon tegenover je, om deze vervolgens te delen met de groep. De resultaten varieerden van indrukwekkend accuraat tot humoristisch abstract.

Daarna wisselden we van partner en experimenteerden we met het tekenen van elkaar in drie verschillende houdingen. Deze sessies produceerden een mix van gedetailleerde en vermakelijk overdreven tekeningen.

Na een pauze voor pizza hervatten we onze creatieve bezigheden met een schilderworkshop. In eerste instantie schilderden we portretten van nieuwe partners, wat leidde tot een diverse selectie van stijlen en interpretaties. De laatste opdracht daagde ons uit om het 3x3 logo op een creatieve manier in ons kunstwerk te verwerken, wat out-of-the-box denken aanmoedigde.

Afsluitende gedachten
De dag was gevuld met gelach, creativiteit en broederschap. Iedereen vertrok met een gevoel van prestatie en verbondenheid.