Naar boven

3X3 Unites en Zorg en Zekerheid zetten samenwerking voort in Aalsmeer/ Uithoorn

3X3 Unites en Zorg en Zekerheid blijven ook de komende 3 jaar impact maken in wijken in Nederland. In de eerste fase van dit partnership zijn we afgelopen week gestart met de 3X3 Leader Course in Aalsmeer. In samenwerking met lokale basketballclub BV Aalsmeer en Sportservice Aalsmeer begint een groep van 8 jongeren onder leiding van Lenno Witteveen met de opleiding aan de Dreef in Aalsmeer. Tijdens een 8-weekse opleiding leren jongeren onder andere: kennis over 3x3 als sport en als middel, community building, rolmodel zijn/worden, positief coachen, één-op-één contact met jongeren en het organiseren van hun eigen evenement.

Jesper Jobse, mede oprichter van 3X3 Unites is enthousiast over de start in Aalsmeer: “Het is nooit makkelijk om in een nieuwe gemeente met een project te starten. In Aalsmeer merkten we gelijk het enthousiasme vanuit de lokale club en Sportservice. Na een aantal weken achter elkaar pech met het weer hebben we nu een mooie start en een gemotiveerde groep jongeren kunnen maken.”

Basketball is extra gezond

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid is al jaren sponsor van topbasketbal en sinds 2021 ook betrokken bij 3X3 Unites. ‘We zijn er trots op dat 3x3 Unites nu ook van start is gegaan in Aalsmeer en Uithoorn na onze eerdere succesvolle samenwerking in onder andere Amstelveen en Haarlemmermeer. Bewegen is gezond en leuk en in teamverband bewegen is nog gezonder’, vertelt bestuurslid Henk Gerla. ‘Mooie bijvangst van het basketball is het groepsgevoel en de teamspirit.

Wij zijn heel blij dat we kunnen samenwerken met een partner als 3X3 Unites die basketball op een maatschappelijke manier inzet. Zo maakt ‘onze’ sport deze groep jongeren, de wijk en uiteindelijk heel Aalsmeer en Uithoorn gezonder.’  

De komende weken volgen de jongeren de 3X3 Leader Course waarna ze een eerste eigen evenement als eindopdracht gaan organiseren. In zowel Aalsmeer als Uithoorn is een hechte basketball community die we uitdagen wekelijks naar het veld aan de Dreef te komen en met hen die groep wekelijks steeds groter te maken.

Naast Aalsmeer/Uithoorn gaan Zorg en Zekerheid en 3X3 Unites in de komende jaren in nog meer gemeenten samen aan de slag. Hierover zullen we later communiceren.