Naar boven

3X3 Unites nu ook in Maastricht!

Maastricht, het meest zuidelijke puntje waar 3X3 Unites heen kan gaan binnen Nederland. Hier is afgelopen zomer voor het eerst een 3x3 Street League georganiseerd met heel wat teams. Ook werd hier verteld dat er een 3X3 Leader Course aan zou komen. 4 jongens en 1 meisje hadden hier interesse in. Al snel werd de 1e 3X3 Leader Course gegeven onder leiding van Bas, Melissa, Nezar en Anne. Toen was dit nog lekker in een zonnetje, maar toen de winter kwam, zijn deze verplaatst naar een indoor zaal. Hierbij werden de dagen verdeeld in het opleiden van de 3X3 Leaders en voorbereidingen voor het eindevent. Op woensdag 28 februari 2024 was het eindelijk zo ver en hebben de 3X3 Leaders een prachtig toernooi neergezet. Dit deden zij met muziek, pizza, drinken en natuurlijk een mega spannende wedstrijden met meer dan 40 spelers en toeschouwers!Doordat dit de eerste 3X3 Leader Course is, is dit een prachtige aftrap geweest voor meer 3X3 Leaders en activiteiten!

De 3X3 Leader Course

Tijdens de 3X3 Leader Course is er veel focus gelegd op het creëren van een community. Doordat er in deze omgeving van Nederland nog geen activatie is
geweest, is dit onderdeel erg belangrijk geweest. Daarnaast hebben de leaders ook veel geleerd over het organiseren van een eindevent. Uiteindelijk hebben 5 leaders een groot, geslaagd eindevent neergezet met de kennis uit de coursedagen onder leiding van Bas
Rozendaal en Melissa ‘t Jong als coördinatoren. Daarbij heeft Anne Remy als coördinator ervoor gezorgd dat het eindevent op zijn plaats kwam door met de 3X3 Leaders hierin voor te bereiden.

Eind Evenement
Om een eindevent succesvol te maken, is er veel voorbereiding nodig. Hoe kunnen mensen zich aanmelden? Hoe maak je een schatting van wat je nodig hebt wat betreft eten en drinken? Welke taken zijn er en hoe ga je die verdelen?... Heel wat dingen waar je je als leader mee bezig moet houden. In 2 coursedagen hadden zij dit heel goed verdeeld. Er is een poster gemaakt en een bericht opgesteld hoe mensen zich konden aanmelden via een link op site van Unites. Op de sociale media-accounts zijn verhalen gedeeld en er is een Instagram account aangemaakt. Daarbij is Isa van het contentteam aanwezig geweest om het eindevent zelf te highlighten op de socials.

Doordat het eindevent een groot succes was, hebben de leaders iedereen op de hoogte gesteld dat er wekelijkse pick-up games zullen worden gespeeld in verschillende zaaltjes in Maastricht. En natuurlijk zal de streetleague ook dit jaar weer worden gespeeld en zullen we er samen voor zorgen dat dit een nog groter succes gaat worden!