Naar boven

3X3UNITES VIERT VROUWEN OP INTERNATIONALE VROUWENDAG

Vandaag is het Internationale Vrouwendag, een wereldwijde viering van de prestaties van vrouwen en een oproep tot gendergelijkheid. Bij 3x3 Unites zijn we trots om deze dag te eren door een paar van de ongelooflijke vrouwen in onze organisatie in het zonnetje te zetten. Lees hieronder om het verhaal van 9 opmerkelijke vrouwen te horen. Wat hun rol is, wat hun meest trotse momenten zijn, en wat zij willen meegeven aan andere vrouwen.

Melissa T’ Jong is een belangrijke initiator van het Gender Action Plan, ze houdt toezicht op de 3x3 Leadercourses, is de projectleider in Utrecht & girls only programma en is de drijvende kracht achter Nike's Made To Play.

Ze is trots op het feit dat de organisatie grote stappen heeft gezet op het gebied van inclusie en hier echt de nadruk op legt, en hier dan ook bewuster mee om te gaan.

“Voel je vrij, vooral niet beperkt. Gewoon doen!!”

Lakiesha Maanster werkt vanuit Ace Creations aan de communicatie voor 3x3 Unites. Voor haar betekent de organisatie dat er vrijheid is om je eigen pad te kiezen. Om de rol te vervullen die je wilt vervullen en al je creativiteit los te laten.

Ze is het meest trots op haar rol in het Leaders of Unites project. Van het benaderen van leiders voor fotoshoots en interviews tot het selecteren van hun foto's voor het verhaal zelf.

“Wees altijd jezelf! Dat is het belangrijkste. Ga jezelf niet veranderen voor mensen, er zullen altijd mensen zijn die jou waarderen voor wie je bent en wat je doet!”

Yueliza Figuereo Gonzalez aka "Yue" was coördinator voor Amsterdam en ambassadeur voor het meidenproject in samenwerking met Nike Made to play en alles rondom vrouwenactivaties door heel Nederland.

Waar ze trots op is, is dat ze als rolmodel heeft mogen opstellen voor alle jonge meiden en dames en hen een veilige plek en gevoel heeft kunnen geven waarin ze zich als persoon konden ontwikkelen, en ze heeft kunnen laten zien dat hun dromen en wensen er mogen zijn en werkelijkheid kunnen worden.

“Niets is onmogelijk zolang je er echt voor wilt gaan. De enige persoon die je echt in de weg kan staan ben jij zelf. Sommige dingen komen met tegenslagen en dan is het een kwestie van vallen en opstaan, het mooie daarvan is dat je dit niet alleen hoeft te dragen maar je vrienden, familie en kennissen om je heen hebt om je de juiste kracht, inspiratie, energie en motivatie weer te geven op de momenten wanneer je het nodig hebt zodat je weer op het juiste pad kan belanden!”

Karin Kuijt is onder andere educator bij Unites. Voor haar is Unites een plek waar ze de kans krijgt om te ontdekken waar ze na haar basketbalcarrière energie in wil steken en waar ze een nieuwe passie hoopt te vinden.

Ze werkt pas sinds kort voor Unites, maar hoopt dat ze over een tijdje met trots kan terugkijken op de projecten die te maken hebben met het promoten van vrouwenbasketbal. Melissa is hier al lang mee bezig en hoopt haar hierbij te kunnen helpen.

“Enjoy life and have no regrets!”

Birgit Taal-Soethof zet zich sinds 2018 in voor 3X3 Unites op het gebied van marketing, strategie en evenementen. Ze beheerde eerst een tijdje zelfstandig de communicatiekanalen van 3X3 Unites en creëerde later het communicatieteam bestaande uit verschillende 3X3 Leaders. Momenteel is ze betrokken bij Leaders of Unites, partnercommunicatie en de verdere ontwikkeling van de 3X3 Unites Digital en strategie.

Ze is het meest trots om deel uit te maken van een groep mensen die zo intrinsiek gemotiveerd zijn om een maatschappelijke bijdrage te leveren en een verschil te maken voor anderen.

“Wees niet te bescheiden. Als jonge meid leer je vaak dat je lief moet zijn, je braaf moet gedragen en vooral niet lastig moet zijn. Dat gebeurt onbewust, want dat is hoe de maatschappij meisjes graag ziet. Probeer te herkennen wanneer je het gevoel hebt dat je je eigen grenzen over gaat en wanneer je het gevoel hebt dat je iets niet uitspreekt wat je wel belangrijk vindt. Dus deel je mening! Zeg het als je het ergens niet mee eens bent! En sta op je strepen wanneer iemand je op een manier behandeld die je niet prettig vindt!”

Maxi leidt de internationale projecten bij 3x3 Unites. Ze is moeder van 2 kinderen en voor haar babybreak was ze internationaal 3x3-scheidsrechter en momenteel probeert ze dit weer op te pakken.

Ze initieert de internationale projecten en bedenkt strategieën voor deze projecten.

Ze is trots op de impact van de projecten op andere mensen waar 3x3 Unites bij betrokken is. Dit geeft haar ook het vertrouwen om in zichzelf te geloven en dat ze met haar vaardigheden een impact kan hebben op anderen.

"Daag altijd de status quo uit als die niet bij je past. Wees open over waar je goed in bent en misschien ook niet, heb zelfvertrouwen. Blijf trouw aan jezelf en je waarden."

Mylah Aalse is 22 jaar en komt uit Rotterdam. Ze is leader sinds 2021 en momenteel actief als stagiaire bij 3X3Unites. Daarnaast studeert ze en speelt ze basketbal.

Ze vindt het erg leuk dat ze stage kan lopen bij 3X3Unites en dat ze nu vanuit mijn opleiding actief kan zijn binnen 3X3Unites.

“Wat ik wil meegeven aan anderen is dat het vooral belangrijk is om jezelf te zijn en te geloven in jezelf. Want als jij het niet doet, wie dan wel?”

Kenza is 20 jaar en is sinds vorig jaar verantwoordelijk voor de kledinglijn bij Unites, van ontwerpen tot produceren, campagnes bedenken en uiteindelijk verkopen.

Voor haar is Unites een plek waar ze helemaal zichzelf kan zijn en haar passie kan uiten, maar tegelijkertijd ook fouten kan maken. Ze is dankbaar voor de mensen die ze door de jaren heen bij Unites heeft ontmoet.

Ze is erg trots op de collectie die ze samen met Ruben bijna heeft voltooid voor SS24. Ze hoopt dat ze net zo trots zal zijn als ze het in het echt ziet.

“Durf risico’s te nemen en wees niet bang om je plekje te claimen (ook in een door mannen gedomineerde omgeving)”

Lieke is een (ex) Eindhovense coördinator & fotograaf voor 3x3 Unites. Ze is erg trots dat ze 2 jaar geleden de regio Eindhoven voor Unites heeft kunnen opstarten en dat ze nu een wekelijkse community hebben en 15+ zeer betrokken leiders. In oktober 2023 mocht ze samen met 2 andere collega's, Maarten en Dusan, de World Tour in Amsterdam vastleggen voor FIBA en Unites en heeft daar erg van genoten.

“Spreek je wensen en dromen uit! Wees niet bang dat ze te groot of ambitieus zijn, alleen door ze uit te spreken vind je de mensen die je kunnen helpen om ze waar te maken.”