Naar boven

De 3X3 Street League 2024!

In het weekend van 14 en 15 juni streden de beste basketballers tijdens de regionale finales in zes verschillende regio's: Amsterdam, Hoofddorp, Zwolle, Groningen, Utrecht en Eindhoven. De deelnemers varieerden van de leeftijdscategorieën U13 tot 18+. De zes beste teams uit de categorie mannen 18+ zullen op 05 juli de ultieme showdown aangaan om een ticket te bemachtigen voor de 3x3 PRO League tijdens het Vunzige Deuntjes Festival.

In de maanden mei en juni namen bijna 250 teams uit heel Nederland deel aan de strijd om hun regio te veroveren en zichzelf te bekronen als de koning van hun regio. De regio's waren als volgt ingedeeld: North, The East, West Coast, Amsterdam Territory, Utrecht District en The South. Lokale 3X3-leiders organiseerden in hun eigen regio op de mooiste basketbalvelden verschillende 3x3 Street League stops voor vier verschillende leeftijdscategorieën, zowel voor jongens als meisjes.

De 3x3 Street League verliep niet zonder tegenslagen. We hebben de hele maand door slecht weer ervaren, maar dankzij het fantastische werk van onze 3X3-leiders, coördinatoren en gemeenten konden we ervoor zorgen dat de stops in sommige regio's binnen werden gehouden. Tijdens de regionale finale hadden we geluk met zonnig weer, waardoor we de Street League op een positieve noot konden afsluiten.

We willen onze partners van de 3x3 Street League, Nike, NXT Level Sports Nutrition, Talent&Pro, Conclusion, GX en Acibadem enorm bedanken voor het mede mogelijk maken van deze competitie.

Tot slot kijken we uit naar de finale showdown van onze 18+ teams die strijden om een plaats in de 3X3 PRO League Vunzige Deuntjes en zich zo aansluiten bij ons traject “From the Street to the World Tour”, net als de winnaars van vorig jaar.