Naar boven

De 3X3 Street League National finals 2024!

Op vrijdag 5 juli streden zeven 18+ teams voor een plaats in de Vunzige Deuntjes 3x3 PRO League en de titel van nummer 1 3x3 Streetleague team van Nederland. Dit is een grote stap dichter bij de top van de 3x3 basketbal! Vorig jaar nam team Zwanenburg de winst mee naar huis, en dit jaar deden zij mee aan elke 3x3 PRO League stop in Nederland!

Ook dit jaar was de nationale finale van de 3X3 Streetleague gevuld met positiviteit en enthousiasme. Bij elke wedstrijd stonden teams en toeschouwers aan de zijlijn om elkaar aan te moedigen. Muziek, hype en 3x3 basketbal zijn de perfecte ingrediënten voor een succesvol evenement!

Volgens 3x3 opleider en 3x3 PRO speler Jacopo geloven steeds meer spelers door het hele land dat ze met drie vrienden de top kunnen bereiken. Dit komt doordat er de laatste jaren voorbeelden zijn geweest van teams die zich van pleintjes naar het pro circuit hebben gewerkt, zoals team Zwanenburg en Paramaribo. Hierdoor zien we een groei in de vaardigheden van de deelnemers! Het niveau van de finale was verrassend hoog. Teams hebben zich de afgelopen weken sterk verbeterd door samen op het veld te staan. De spelers waren goed op elkaar ingespeeld en er werden verrassende tactische trucjes toegepast.

Team Hometown Heroes uit Groningen nam de winst mee naar huis! Zij hebben met veel energie en kracht gespeeld, waardoor ze uiteindelijk favoriet 'Corner Rik' in de finale hebben verslagen. Daarnaast heeft Donnie Hofti indruk gemaakt door zijn team Qůņœræýə naar de halve finale te leiden, waar hij net met één punt verloor van de Utrechters.

In de komende jaren zullen meer teams meedoen, meer mensen komen kijken en zal het evenement steeds mooier worden! Dit evenement is cruciaal voor de groei van 3x3 basketbal. 3x3 dankt veel van zijn populariteit aan het laagdrempelige karakter van de sport. Iedereen die drie vrienden heeft en basketbal leuk vindt, kan meespelen op lokaal, regionaal, nationaal en zelfs mondiaal niveau.