Naar boven

SAMEN VOOR DE TOEKOMST: 3X3 LEADER COURSE IS AFGEROND IN AMSTERDAM OOST!

Genesteld in het hart van Amsterdam ligt de levendige gemeenschap van Amsterdam Oost, een plek waar mensen en diverse culturen naadloos samenvloeien. Binnen dit gebied zijn de straten gevuld met een prachtige mix van diverse culturen die een sleutelrol spelen bij het bevorderen van een gastvrije en gemeenschapsgedreven omgeving die iedereen verwelkomt.

Dit gebied is ook waar onze 3X3 Leader Course plaatsvond. Geleverd door 3X3 Unites met als doel een betere toekomst te creëren, rekruteert opleider en rolmodel Mike Nasibdar jonge mensen met behulp van het uitgebreide netwerk dat hij heeft ontwikkeld tijdens eerdere Leader Courses.

De hechte gemeenschap vormde snel een netwerk en al snel waren de buitenbanen in Amsterdam Oost op de hoogte van zijn 3X3 Leader Course, die op 17 november plaatsvond in Sport Gebouw Zeeburgereiland op IJburg.

Empowerment van de jeugd

De 3X3 Leader Course, uniek afgestemd op de jeugd, dient als hulpmiddel voor het creëren van een betere toekomst. Tijdens de cursus gebruiken we 3x3 basketbal om een ​​positieve verandering in de levens van de jeugd te begeleiden en tot stand te brengen. Dit doen we terwijl we een gevoel van gemeenschap en verbondenheid bevorderen, een gevoel van eigenaarschap ontwikkelen en hun drang om te handelen aanwakkeren en een positieve verandering in hun leven teweegbrengen. Dit wordt gedaan door de waarde aan te tonen die sport en fysieke activiteit hebben bij het ontwikkelen van levensvaardigheden zoals communicatie, zelfmanagement, emotionele controle en veel meer.

In Oost waren tijdens de laatste leiderscursus negen jeugddeelnemers tussen de 15 en 21 jaar actief die gedurende de acht weken van de cursus actief betrokken waren. Gebonden door de liefde voor basketbal, stelde de groep zich snel open en creëerde een veilige omgeving waarin ze hun gedachten en ideeën vrijelijk konden delen. Tijdens de cursus leerde, speelde, groeide de groep en bereidde zich voor op de eindbeoordeling van de 3X3 Leader Course… het organiseren van een evenement.

Final event

Het eind event, genaamd “3x3 Cup – Big Boy Hoopers Only”, toonde de collectieve inspanning van de Oost-groep, aangezien ze 8 teams en 24 deelnemers van 11 – 25 jaar en ouder wierven doormiddel van een spannend toernooi, een driepuntswedstrijd en een all-round toernooi. Naarmate de dag verstreek, zorgde de aanstekelijke energie van de groep voor opwinding en gezichten die oplichtten met een glimlach. De lucht weergalmde van geanimeerde gesprekken en gejuich voor elkaar, en er ontstonden gedenkwaardige ervaringen.

De 3X3 Leader Course en het eind evenement geven perfect de transformerende kracht van gemeenschap en een gedeeld doel weer. De 3X3 Leader Course bevordert niet alleen basketbalvaardigheden, maar bevordert ook duurzame verbindingen, waardoor een rimpeleffect van inspiratie ontstaat voor de leiders van morgen.