Naar boven

Succesvol Eindevent in Almere trekt volle zaal!

Afgelopen zondag bracht een groots eindevent de stad Almere samen. Twintig enthousiaste Leaders hebben zich sinds het begin van het jaar toegewijd aan het volgen van de intensieve Leader Course, die eindigde in een spectaculaire afsluiting in sportzaal de Binnenkruier.

De 3X3 Leader Course

De 3X3 Leader Course biedt jongeren uit diverse achtergronden een platform om zich te ontwikkelen tot rolmodellen. Gedurende acht weken werden zij getraind in essentiƫle vaardigheden, zoals het omgaan met (kwetsbare) jongeren, het opbouwen van een gemeenschap, het positief coachen en het organiseren van evenementen. In samenwerking met de basketbalorganisatie 24/8, die al een stevig fundament heeft gelegd in Almere met jongeren die gepassioneerd zijn over de sport, hebben opleiders Melissa, Jacopo en Lenno zich intensief ingezet om deze passie om te zetten in levensvaardigheden.

Eind Evenement
Het eindevent bestond uit een levendig toernooi met acht teams, waarbij ongeveer 35 deelnemers betrokken waren. Alle aspecten van de organisatie werden door de Leaders zelf verzorgd; van het verspreiden van flyers en het regelen van materiaal tot het uitreiken van de prijzen. Deelnemers konden zich als team aanmelden en streden tegen andere teams uit de stad om de eerste plaats. Tussen de wedstrijden door werd er volop meegezongen met de muziek en werden er leuke uitdagingen gehouden, zoals een midcourt competitie waarbij de eerste persoon die een schot raakte vanaf het middenveld werd beloond.

De dag werd afgesloten met spannende finales, waarbij de overige deelnemers enthousiast toekeken en aanmoedigden. De winnaars van het toernooi werden beloond met welverdiende prijzen, terwijl de Leaders de dag afsloegen door alle deelnemers, ouders en vrijwilligers hartelijk te bedanken.