Naar boven

Succesvolle aftrap van de 3x3 PRO League 2024 in Zaltbommel!

De 3x3 PRO League trapte afgelopen zaterdag bij Paul Meijering Metalen B.V. in Zaltbommel. Het werd een bijzondere dag waarbij families en basketballiefhebbers vanuit heel Nederland Zaltbommel aandeden voor meer dan alleen 3x3 basketball op hoog niveau.

In twee dagen tijd werd de bedrijfshal van gastheer Paul Meijering omgetoverd tot uniek 3x3 stadion. 12 mannen en 7 vrouwen teams gingen vervolgens tijdens een lange dag basketball de strijd met elkaar aan. Het waren de jonge talenten bij zowel de mannen als bij de vrouwen die de PRO League sterk startte en het beste met de lange dag met veel wedstrijden om konden gaan. Bij de mannen ging TeamNL U23 er met de winst vandoor waar bij de vrouwen de talentvolle meiden van team Amsterdam het beste waren!

Beide teams plaatsten zich hiermee voor de finale van de 3x3 PRO League tijdens het Vunzige Deuntjes Festival op 13 juli. Ook de nummers twee Team Utrecht en Utrecht VAC plaatsten zich voor de eindstrijd in het Amsterdamse Bos.

Naast het aanschouwen van vele wedstrijden wat er voor de bezoekers nog veel meer te doen. Het parkeerterrein van het staatbedrijf was ingericht als klein festival waar jeugd zelf kon basketballen, de jongste kinderen plaats konden nemen in de draaimolen en er vooral ook lekker eten en drinken was. Naast een echt barista kwamen de mannen van the Smokey Goodness de hele dag door voor iedereen bbq van hoge kwaliteit verzorgen. Zodoende voelde iedereen zich deze dag toch echt een VIP.

Jesper Jobse, namens 3X3 Unites: ‘Het was een super uniek evenement in de bedrijfshal van een van onze sponsoren. Het is vet dat we hebben laten zien dat je overal een 3x3 stadion kan creëren, of ja, zelfs een mini-festival. Daar leek het op. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Veel dank uiteraard vanuit ons naar Paul en Conny Meijering.'

Weet jij een vette locatie waar we een 3x3 evenement kunnen organiseren? Laat het ons dan weten (info@3x3unites.com).