Naar boven

Team Amsterdam (M) debuteert met winst en Team Katwijk (V) domineert tijdens de 3X3 PRO League Utrecht!

Dit weekend stond de 3X3 PRO League in Utrecht op het programma. In combinatie met de 3X3NL Tour wordt dit event jaarlijks op het Jaarbeursplein georganiseerd. Helaas waren het de weergoden die dit weekend roet in het eten gooide. Gelukkig bood Younity, de indoor urban sport- en cultuurfaciliteit in Utrecht, een mooi alternatief. Twee dagen top 3X3 Basketball, met op zaterdag het heren- en op zondag het damestoernooi.

Het was de laatste stop van de 3X3 PRO League voor de finals die op zaterdag 13 juli tijdens het Vunzige Deuntjes Festival zullen worden gehouden. Alle teams die nog aanspraak wilde maken op een plek tijdens de finals waren er alles aangelegen om dat in Utrecht waar te maken.

Bij de heren debuteerde team Amsterdam in de 3X3 PRO League. Na een valse start van het toernooi wisten zij zich sterk te herstellen en gingen zij er na een mooie finale tegen U23 NL met de winst en het ticket voor de finals vandoor.

Het dames toernooi werd gewonnen door team Katwijk. Het sterk spelende team dat de voorgaande stop in Hilversum de finale wist te bereiken maar zich toen, vanwege regen, niet kon meten met het sterk spelende Amsterdam kreeg in Utrecht wel die kans. Deze kans werd met twee hadden aangepakt en Katwijk ging er met de winst vandoor.

Omwonende, familie en vrienden van de deelnemers zorgen twee dagen voor een gezellige sfeer in Younity, De locatie waar de 3X3 community van Utrecht dagelijks terecht kan, met mooi maar ook met slecht weer.

Next stop, Vunzige Deuntjes Finals op zaterdag 13 juli.