Naar boven

Het eerste Girls Only outdoor Event van 2024 in Amsterdam!

Afgelopen Zaterdag 8 juni was het zover, in samenwerking met basketbalclub Flying Oost organiseerden wij met de hulp van "the 5th", "Her world Her rules" en Nike Made to Play het eerste Girls Only outdoor event in Amsterdam. 

Het Timorplein in Amsterdam Oost veranderde zaterdagmorgen in een heus 3X3 plein. 3X3 Leaders, jongeren van JVO en een aantal vrijwilligers van Flying Oost bouwden in de vroege uren twee velden op. Op de twee velden verschenen al voor  10 uur de eerste jonge basketbalsters op het plein. Een korte regenbui stelde de start nog even uit, maar met een kleine tien minuten vertraging ging het feest van start. Meisjes teams met creatieve team namen als "the Girlies", "The Dunking Donuts" en "The Fire Girls" namen het tegen elkaar op.

Het event werd bekeken door omstanders en aanwonenden die vanuit hun ramen meekeken en de lachende gezichten zagen. Grote en kleine overwinningen werden gevierd onder fanatiek aanmoedigen van MC Yue. De onder 13 werd gewonnen door "She Got Game" en de 13-15 categorie door MBCA die in de finale Apollo de baas waren. 

De meiden werden gefeliciteerd door 3X3 international Janis Ndiba die daarna ruim de tijd nam om met alle meisjes op de foto te gaan.

In de middag was het de beurt aan de 18+ dames en de Recreanten, aangevuld met de meiden van de U18 van Flying Oost. Ook hier was er felle strijd en werd er volop genoten. In de inmiddels doorgebroken zon gaf de middag precies het extraatje waar we op hoopten. Bij de recreanten kwamen de talenten van Flying oost onder de naam "East is a Beast" uit tegen de dames van ''BVA''. 

Deze wedstrijd werd in het voordeel beslist van de jonge meiden van ''East is a Beast'' die er vandoor gingen met de winst. 

Bij de 18+ dames was de halve finale tussen ''Rosé in the Park'' en ''Volendam'' ongemeen spannend, maar het was Volendam dat de winst pakte en het op mocht nemen tegen de US Ballers. De laatstgenoemde ging uiteindelijk glansrijk met de winst aan de haal. 

 De eerste editie van deze All Girls Day was een groot succes en smaakt naar meer. Maar eerst kijken wij uit naar de Street League vrouwenfinale komende vrijdag bij het Leidsche Rijn College in Utrecht. 

Klik hier voor alle foto's!