Naar boven

3X3 Unites & Nike Made to Play

Samen met Nike Made To Play organiseert Stichting 3X3 Unites activiteiten om gelijkheid in de sport voor meiden te stimuleren. Zo leiden we gezamenlijk meiden op tot rolmodellen. Onze 3X3 Leaders. Zij organiseren in Amsterdam het hele jaar activiteiten speciaal voor jonge meiden. Zodat zij onder de juiste begeleiding en in een fijne omgeving kunnen bewegen, spelen en kennismaken met 3x3 basketball.

Deelname aan de activiteiten is gratis! Kom eens langs om mee te doen!

3X3 Unites & Nike Made to Play Activiteiten

Onze missie

3X3 Unites en Nike Made to Play hebben de gezamenlijke missie omarmd om jongens en meisjes dezelfde kansen te bieden door meer jonge meiden een veilige plek te bieden om te bewegen, sporten en ontwikkelen. Meisjes hebben nou eenmaal een andere behoefte wanneer zij sporten. Een andere verwachting van een coach. Een veilige omgeving ziet er voor meiden anders uit. 

Daarom leidt 3X3 Unites jaarlijks meiden op tot 3X3 Leader. Deze jonge vrouwen bieden wekelijks 3x3 activiteiten in de stad aan meisjes van 10 - 14 jaar oud. Om zo gelijke kansen te bieden, ongeacht geslacht of geografische invloeden.

Onze rolmodellen

We kennen de impact van positieve rolmodellen op het leven van een kind. Dit is waarom 3X3 Unites talentvolle jongeren opleidt tot 3X3 Leader. Als gediplomeerd 3X3 Leader gaan deze meiden aan de slag om 3x3 activiteiten en evenementen te organiseren voor hun omgeving. Zo bouwen zij lokaal communities. Door een veilige plek te bieden aan jonge meiden om samen te komen, een plek te hebben waar ze zichzelf kunnen zijn en kunnen bewegen.

Ouderinformatie

3X3 Unites is een Nederlandse stichting die zich inzet voor de ontwikkeling van jongeren en kinderen in binnen en buitenland. Jongeren worden opgeleid tot 3X3 Leader. Hierna organiseren zij door heel het land 3x3 activiteiten en evenementen. 

Onze 3X3 Leaders bieden een veilige omgeving voor uw kind. Dit allemaal ondersteund door een professionele organisatie en coördinatoren die zowel voor ze klaar staan als zorg dragen voor de kwaliteit van ons aanbod. 
Daarnaast werken we nauw samen met de NOC*NSF, de Nationale Basketball Bond, lokale verenigingen en welzijnsorganisaties. 3X3 Unites is ook aangesloten bij Centrum Veilige Sport.

Vragen? Melissa ‘t Jong via melissa@3x3unites.com of 06-53372866.

Over 3X3 Unites

3X3 Unites gelooft dat grote ontwikkeling ontstaan door het kleine te omarmen. We dagen iedereen uit om te ontwikkelen, grenzen te verleggen en een veilig plek te bieden voor anderen. Dit doen we door alles wat 3x3 te bieden heeft. 

Over Nike Made to Play

Sport ontwikkelt. Sport bouwt op. Sport geneest. Sport is een krachtige motor voor verandering. Nike Made to Play zet zich in om iedereen te vertellen over de voordelen en steeds veranderende realiteit van sport in de hele wereld. Om meer kinderen in beweging te krijgen. Want we zijn gemaakt om te bewegen.

Een veilige plek om te bewegen

Positieve rolmodellen kunnen meer kinderen in beweging brengen, helpen hun zelfvertrouwen op te bouwen, en te zorgen dat ze alles uit zichzelf kunnen halen. De 3X3 Leaders bieden deze veilige plek voor jonge meiden, om ze een fijne ervaringen met bewegen te bieden.

3X3 Unites en Nike Made to Play voor organisaties

Wil jij jonge meiden in jouw omgeving in beweging brengen? Wil je graag tijdens sportlessen of juist buiten school leerzame activiteiten organiseren? 3x3 leent zich uitstekend voor om life skills te ontwikkelen terwijl kinderen in beweging zijn. Geïnteresseerd? Lees hier verder:

Scholen Verenigingen
Gendergelijkheid in sport

Gelijkheid van vrouwen en mannen is een grondbeginsel van de Europese Unie. Toch is er binnen de sport sprake van grote mate van genderongelijkheid. Bestuursorganen, team coaches, en in de media, op alle fronten zijn vrouwen ondervertegenwoordigd. 

​​Via sport krijgen meisjes zelfvertrouwen en leren ze problemen op te lossen. Sport zorgt voor gezonde kinderen die opgroeien tot gezonde volwassenen. Sport elimineert de stoffen die vrijkomen wanneer jonge mensen thuis of in hun community extreme stress ondergaan.

Daarom werken 3X3 Unites en Nike Made to Play aan het stimuleren van gendergelijkheid in de sport.

Bijdragen?! Neem contact op met Melissa 't Jong via melissa@3x3unites.com of 06-53372866.