Naar boven

1X1 NEXT FIGHTS SEASON 1!

1x1 next fights

WHERE REAL BALLERS STAND UP!

RULES

1X1 NEXT FIGHTS is een concept geïnspireerd door  het Amerikaanse spel genaamd FIGHTBALL.. Het is een fysiek spel waar de meeste “fouten” toegelaten worden. Onsportieve en potentiële season ending fouten worden gelijk afgefloten. Het is een 1x1 full court gevecht waar lay ups en midrange schoten voor 1 punten tellen, schoten achter de middenlijn voor 2 en dunks voor 3 punten. Het spel geeft amper rust momenten, Omdat je te maken hebt met een shotclock van 10 seconden zodra de bal wordt aangeraakt. Het is een vrij nieuw concept in Nederland. Spelers vanuit het 3x3 en 5x5 basketbal zijn deze intensiteit en het fysiek spel niet gewend!


Seizoen 1 van de 1X1 NEXT FIGHTS ging van start met vier qualifiers waar ballers vanuit heel Nederland aan mee konden doen.

Bij elke win verzameld een baller een punt, dat betekent dat een baller bij zoveel mogelijk qualifiers aanwezig moet zijn om zeker te zijn van een finale plaats.

De finale van 1X1 NEXT FIGHTS bestaat uit 16 spelers ook wel de SWEET 16 genoemd. Het is knockout bracket waar de finalisten voor een prijs van maar liefst 500 euro spelen! You lose you out!

Zondag 30 Januari hielden wij de finale van het 1ste seizoen van de 1X1 NEXT FIGHTS. Hier hadden we de beste van de beste bij elkaar!

Driepunt specialisten, shifty guards, sterke big mans en slashers! De match-ups werden ter plekke aangemaakt door middel van een loting. De games waren voor een groot gedeelte evenwijdig.

Elke speler had zijn eigen voordeel over de ander. Snelheid, kracht, of driepunt bereik, alhoewel dat op een gegeven moment allemaal niet meer uit maakte, het kwam er op neer wie het het meeste wilde!


In de finales van onze Sweet 16 streden Esebio & Olvainey voor de grote prijs van 500 euro! Het was een match up waar beide partijen gelijk op gingen. Na een moeilijke strijd won Olvainey uiteindelijk en kon hij met trots mededelen dat hij de winnaar is geworden van het 1ste seizoen 1X1 NEXT FIGHTS!


We willen alle deelnemers van de qualifiers bedanken en als laatst de overige deelnemers van de Sweet 16 in een mooi daglicht zetten, “Where Real Ballers Stand Up” : Esebio, Luigi, Alper, Jalayno, Jayden, Remsly, Yotam, Livadjo, Ibrahim, Jace, Guillaume & Seth


Om een beeld te krijgen van het event! Zie foto’s beneden: