Naar boven

1X1 NEXT FIGHTS SEASON 3 QUALIFIERS!

1x1 next fights

WHERE REAL BALLERS STAND UP!

1X1 NEXT FIGHTS is een concept geïnspireerd door het Amerikaanse spel genaamd FIGHTBALL.. Het is een fysiek spel waar de meeste “fouten” toegelaten worden. Onsportieve en potentiële season ending fouten worden gelijk afgefloten. Het is een 1x1 full court gevecht waar lay ups en midrange schoten voor 1 punten tellen, schoten achter de middenlijn voor 2 en dunks voor 3 punten. Het spel geeft amper rust momenten, Omdat je te maken hebt met een shotclock van 10 seconden zodra de bal wordt aangeraakt. Het is een vrij nieuw concept in Nederland, die nu 2 seizoenen diep is! Spelers vanuit het 3x3 en 5x5 basketbal zijn deze intensiteit en het fysiek spel niet gewend!

De match-ups worden ter plekken aangemaakt. Elke speler ziet in levende lijve hoe zij worden ingedeeld en wie hun rival zal zijn in de eerste ronde. Vanaf dat punt is het DO or DIE.

Seizoen 3 van de 1X1 NEXT FIGHTS is een kortere variant dan wat we gewend zijn. Dit seizoen had maar 2 qualifiers tijdens de winter pauze. Dit betekende dat de deelnemers een veel grotere druk ervaren dan normaal. Minder kans en meer spelers.

Bij elke win verzameld een baller een punt, dat betekent dat een baller bij zoveel mogelijk qualifiers aanwezig moet zijn om zeker te zijn van een finale plaats.

De finale van 1X1 NEXT FIGHTS bestaat uit 16 spelers ook wel de SWEET 16 genoemd. Het is knockout bracket waar de finalisten voor een prijs van maar liefst 500 euro spelen! You lose you out!

6 Januari 2023 houden wij de finale van het derde seizoen 1X1 NEXT FIGHTS. Hier worden de beste van de beste ballers van het seizoen tegen elkaar op gezet. Zie de ranking hier naast! Bij de laatste 3 ging het gelijk op. Die spots werden opgevuld met de ballers die het meest hadden laten zien tijdens de qualifiers.

De regels tijdens de finale zijn simpel:

THE FORMAT

1-ON-1 NEXT FIGHTS WORDT GESPEELD OP 2 BASKETS FULL COURT. NA ELKE SCORE, SPEEL JE DIRECT DOOR.

LENGTH

ELK POT DUURT 2 HELFDE VAN 3 MINUTEN. TUSSEN ELKE HELFT KRIJGEN DE SPELERS 1 MINUUT OM BIJ TE KOMEN. GAME EINDIGT BIJ 11 PUNTEN, 7 PUNTEN VERSCHIL OF WANNEER DE TIJD STOPT EN ER 1 SPELER BOVEN AAN STAAT.

SCORING

ELKE BASKET TELT VOOR 1 PUNT, DUNKS TELLEN VOOR 3 EN SCORES ACHTER DE MIDDENLIJN TELLEN VOOR 2.

SHOT CLOCK

ER IS SPRAKE VAN EEN 10 SECONDEN SHOT CLOCK. DIT ZORG VOOR EEN INTENS EN SNEL SPEL.

OUT OF BOUNDS

DE ZIJKANTEN EN PUBLIEK TELLEN NIET ALS UIT. ALLEEN DE MUREN ACHTER DE BASKETS TELLEN ALS UIT.

TIE GAME

ALS ER AAN HET EINDE VAN DE TIJD EEN GELIJKSPEL IS, DAN IS ER SPRAKE VAN OVERTIME. DE PERSOON DIE ALS EERSTE 2 PUNTEN SCOORT, WINT!

Om een beeld te krijgen van de qualifiers! Zie de foto's beneden! Of bezoek onze facebook page 3X3NEXT