Naar boven

3X3 Unites in IJmuiden

Door het hele land leidt 3X3 Unites jongeren op tot gerespecteerde Leaders binnen en buiten de grote community van 3X3 Unites. Nadat onze gerespecteerde Leaders het acht weken lang traject succesvol afronden met een gecertificeerd NOC*NSF diploma, mogen ze officieel als 3X3 Leader aan de slag. De 3X3 Leaders creëren unieke activiteiten en zorgen ervoor dat er een sprake is van een structureel aanbod van 3X3 activiteiten. Deze activiteiten worden gegeven bij hen in de buurt of stad hierdoor kunnen we lokaal het echte verschil maken. Deze week nemen we je mee naar de gemeente Velsen en de stad met maar liefst 4 havens: Het bruisende IJmuiden.

what we do in ijmuiden

3X3 Unites is nog niet zo kortgeleden gestart in de gemeente Velsen. Sinds de zomer van 2020 verzorgen we in IJmuiden activiteiten voor de jong en oud. Het is mooi om te zien dat we klein zijn begonnen en inmiddels goed aan het groeien zijn binnen de regio. We hebben op dit moment twee activatie momenten die worden gegeven op de donderdag van 17:00 tot 19:00 bij het Gijzenveldplantsoen in IJmuiden en Stratingplantsoen in Velsen Noord. Naast deze sportieve momenten kunnen we met trots zeggen dat ons kernproduct van 3X3 Unites succesvol in de regio gesetteld is. Dit is natuurlijk onze 3X3 Leader Course. Het doel van ons kernproduct is om jongeren nieuwe inzichten te geven door ze life-skills te leren met behulp van 3X3 basketball.

3X3 Unites Utrecht

We willen dat jongeren van hun dromen realiteit maken en dagen ze daarbij uit op verschillende vlakken om hun ambities vast te leggen en deze ook na te jagen. Door middel van deze Leader Course creëren wij maximale impact in verschillende wijken in IJmuiden. De 3X3 Leader Course is zaterdag 26 juni afgerond met een afsluitend event dat georganiseerd werd door de nieuwe lichting 3X3 Leaders in IJmuiden.

Na dit event gaan de nieuwe 3X3 Leaders aan de slag met het organiseren van de lokale activatie en andere unieke momenten. Op deze manier kunnen wij een structureel aanbod garanderen van 3X3 activiteiten voor jong en oud in de samenleving.

is Coördinator & opleider voor 3X3 Unites en is zelf ook woonachtig in IJmuiden!

Samenwerking partners bieden ons stevige houvast in de regio.

Zonder onze samenwerking partners zouden we weinig kunnen beteken in IJmuiden. We zijn daarom dankbaar dat we in samenwerking met Sportloket Velsen en de Gemeente Velsen ons huidige programma kunnen uitvoeren vanuit het Sport- en Preventieakkoord Samen naar een vitaal Velsen. Ook zijn we opgenomen in het lokaal Preventieakkoord; waarin we ons willen inzetten binnen de doelgroep die wij bereiken met een voorlichtende en signalerende functie. Hierbij leggen wij samen met Velsen nog meer de focus op aan een gezondere bevolking, minder gebruik van zware zorg, minder eenzaamheid, en drugs en alcoholmisbruik. Met andere woorden: een vitalere en gelukkiger samenleving.

Als laatste staan we in de gemeente sterk door onze band met lokale verenging VBC Akrides. De vereniging helpt ons met het werven van potentiele Leaders voor de Leader Course, bood in 2020 ruimte in de zaal voor jongeren om kosteloos 3x3 te ervaren, werkt met ons samen aan een 3x3 schoolbasketbal toernooi en denkt met ons mee in een duurzaam programma in de Gemeente Velsen!

Ben jij benieuwd naar wat 3X3 Unites kan betekenen voor jouw gemeente?

Check it out!

3X3 Unites voor gemeenten