Naar boven

3X3 Unites Legacy Court geopend in Amstelveen

Op woensdag 2 maart is er een nieuwe 3X3 Legacy Court geopend aan de Hortensialaan – Duindoornlaan in Amstelveen. Dit initiatief is tot stand gekomen in samenwerking met de Amstelveense basketbalclub MBCA en wordt ondersteund door de Nederlandse basketbalbond en het lokale sportakkoord Amstelveen. Ook Stichting Zorg en Zekerheid is een belangrijke partner geweest tijdens dit proces.

Wij als 3X3 Unites zijn trots op de eerste 3X3 Leaders die hun cursus in Amstelveen hebben afgerond. Zij hadden de wens om dit veld op te knappen en de gemeente heeft hier gehoor aan gegeven.

Als onderdeel van de 3X3 Leader Course in Amstelveen, heeft zich een community van basketballers opgebouwd die deze winter actief zijn geweest in de sporthal. Nu deze jongeren zich langzaam weer naar buiten gaan verplaatsen, zijn wij als 3X3 Unites ontzettend blij dat wij deze 3X3 Legacy Court hebben kunnen realiseren

Dit succes wordt voortgezet door volgende week een nieuwe 3X3 Leader Course in Amstelveen te beginnen onder leiding van Kasper Averink. Hier zullen maar liefst 12 nieuwe 3X3 Leaders worden opgeleid! De opening werd ingeluid door wethouder Rob Ellermeijer.

Daarnaast gaf Kornelis Brouwer van Zorg en Zekerheid ook een korte speech: “Bewegen is gezond, maar in teamverband sporten en onderdeel zijn van de 3X3 community, is nog gezonder. Zo versterkt ‘onze’ basketbalsport de ontwikkeling van de jongeren en de wijk.”. Na de speeches werd de opening voltooid door middel van een pick-up game onder de aanwezige jongeren. Een mooi begin van het outdoor seizoen van 3X3 in Amstelveen!

Voor een overzicht van activiteiten die plaats gaan vinden op deze court, kijk hier

Voor een overzicht van activiteiten op andere courts en hallen, klik hier