Naar boven

EERSTE 3X3 LEADER COURSE IN LEIDERDORP

LEIDERDORP - op 22 maart is er een 3X3 Leader Course gestart in een nieuwe gemeente; Leiderdorp. De 3X3 Leader Course wordt gefinancierd vanuit het sportakkoord, op initiatief van BV Leiderdorp. Hierdoor krijgen 11 Leiderdorpse jongeren de kans om opgeleid te worden tot 3X3 Leader en daarmee zichzelf en hun wijk te ontwikkelen. Alles door middel van de grootste “urban teamsport” ter wereld: 3X3 basketball.

PERSOONLIJKE EN LOKALE ONTWIKKELING

Dankzij een samenwerking tussen Stichting 3X3 Unites, BV Leiderdorp, Incluzio Leiderdorp en de Gemeente Leiderdorp zelf, zijn 11 lokale jongeren geselecteerd om mee te doen aan de 3X3 Leader Course. Door middel van 3X3 basketball ontwikkelen ze niet alleen zichzelf, maar betrekken ze ook hun hele buurt erbij. Ze leren belangrijke life skills zoals verantwoordelijkheid nemen, oplossingsgericht denken en leiding durven nemen over hun eigen ontwikkeling en die van hun buurt. De jongeren organiseren tijdens de opleiding ook activiteiten en leren de bewoners van de wijk hierbij te betrekken. Zo ontstaat een hechte 3X3 community in de buurt, waar jongeren van elkaar leren en zich samen ontwikkelen; op én buiten het basketball court.

MEEDOEN?!

Wil jij meedoen aan 3X3 activiteiten op de Zaalberg 21 in Leiderdorp? Dat kan! Iedereen is elke week op maandag van 17:30 tot 19:00 welkom om deel te nemen aan de activiteiten georganiseerd door de 3X3 Leaders in opleiding. Je hoeft je niet vooraf aan te melden. Ga naar www.3x3unites.com voor meer informatie en om op de hoogte te blijven van alle activiteiten bij jou in de buurt.