Naar boven

START NIEUWE SAMENWERKING 3X3 UNITES IN ROTTERDAM MET CONCRETE LIONS

ROTTERDAM – 3X3 Unites bundelt krachten met lokale basketball community Concrete Lions. Zo gaan beide organisaties zich inzetten voor de 3X3 Street League stops in Rotterdam en worden jongeren opgeleid tot 3X3 Leaders op twee verschillende plekken. Op maandag 31 mei zijn we gestart op het Colored Mindplein - Beukelsdijk – en begonnen 10 jongeren aan deze nieuwe opleiding. Een dag later, op dinsdag 1 juni, was het de beurt aan 12 jongeren uit Pendrecht op het court aan de Nieuw Vossemeerweg. De samenwerking is naast Concrete Lions in het ‘project Rebound’ ook met de initiatiefnemers en kunstenaars Opperclaes en straatvoetbalorganisatie Panna Knock Out. Concrete Lions en 3X3 Unites werken ook samen in Pendrecht om daar jongeren op te leiden tot 3X3 Leaders en daarnaast wordt er extra geactiveerd gedurende de week door Concrete Lions.

De samenwerking tussen Concrete Lions en 3X3 Unites is een hele logische. Beide organisaties staan voor verbinden, het ontwikkelen van jongeren en versterken van de basketball community. Concrete Lions wordt aangevoerd door ex-international Alpha Sow en heeft zijn roots in Rotterdam. Meerdere jaren zet Alpha en zijn team zich in voor de ontwikkeling van basketball, 3X3 is hier een onderdeel van. Door de start van de projecten op het plein Beukelsdijk en in Pendrecht is er een logische start van de samenwerking.

Stichting Pendrecht Vooruit (SPV) heeft in samenwerking met verschillende partners het sportcomplex aan de Nieuw Vossemeerweg nieuw leven ingeblazen, na een mensenleven als thuisbasis van korfbalvereniging Unicum gediend te hebben. Het complex is omgebouwd tot een ‘urban hotspot’, speciaal voor tieners (11-18 jaar). Sinds twee weken zijn we dus gestart met deze 3X3 Leaders Course en activeren de jongeren in opleiding ook wekelijks deze nieuwe plek in de wijk Pendrecht.

Het enthousiasme in de eerste weken naast enkele mooie activiteiten vanuit Concrete Lions geeft de potentie van het project mooi weer. Het court ligt midden in de wijk maar wel op een afgesloten terrein. Het is een plek waar de buurt goed geactiveerd kan worden. Vanuit onze partner Schelde International hebben we nu een tijdelijk veld ter beschikking gesteld gekregen waarmee de Rotterdamse community gaat bewijzen dat zo’n veld permanent in Pendrecht zou moeten liggen.

In totaal zijn er 10 3X3 Leaders in opleiding actief in Pendrecht, het is een groep die erg actief en vooral enthousiast is volgens coördinator en opleider Kasper Averink. De jongeren in opleiding doen het zo goed dat het hek een uur langer openblijft en dat er langer en vaker gespeeld kan worden. Rotterdam heeft al een fantastische basketballcultuur en de partners 3X3 Unites en Concrete Lions gaan voor nog veel meer. Hierover later meer.

STREET LEAGUE 2021

Naast de twee 3X3 Leader Courses wordt er de komende weken ook intensief samengewerkt in de 3X3 Street League 2021 locatie Rotterdam. Op het thuiscourt van Concrete Lions wordt er op vrijdagavond en zaterdagochtend in drie weken de Rotterdamse rondes gespeeld. De winnaars van verschillende leeftijdscategorieën plaatsen zich na drie weken voor de regiofinale in Katwijk op 24 juli. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

Concrete Lions verzorgt de organisatie van deze dagen met hun crew en vanuit 3X3 Unites wordt het platform gebruikt om aanmeldingen te verzorgen. Verder werken beide organisaties ook samen met de 3X3 Leaders in opleiding die allemaal zijn of haar rol gaan pakken ook in deze toffe lokale events!

 

WAAR ZIJN WE REGULIER TE VINDEN?

Voor de komende weken gaat Coördinator en Team NL speler Kasper Averink elke maandag en dinsdag van 17:00 tot 19:00 met de twee groepen aan de slag voor het ontwikkelen van nieuwe en belangrijke life-skills. Daarnaast leren ze ook hoe ze activiteiten moeten organiseren en de bewoners van de wijk erbij moeten betrekken. 

Wil jij meedoen aan 3X3 activiteiten in Beukelsdijk en Pendrecht? Dat kan! Vanaf nu ben je elke week op maandag van 18:00 tot 19:00 welkom om deel te nemen aan de activiteiten georganiseerd door de 3X3 Leaders op het Colored Mindplein (Werkhoefstraat 10) in Beukelsdijk en elke dinsdag van 18:00 tot 19:00 op het court aan de Nieuw Vossemeerweg 80 in Pendrecht. Je hoeft je niet vooraf aan te melden. Ga naar www.3x3unites.com voor meer informatie en om op de hoogte te blijven van alle activiteiten bij jou in de buurt.

Wil je ook deelnemen aan een Leaderopleiding bij jou in de buurt, kijk dan hier voor meer informatie of neem contact met ons op.