Naar boven

1 jaar verder: 3x3 Unites Eindhoven

Een jaar geleden, september 2022, zijn we in Eindhoven gestart. Eindhoven staat bekend als stad van de Urban Sport, maar basketbal was hier maar mondjesmaat onderdeel van. Eindhoven Coördinator Lieke Vermeulen vond dat hier verandering in moest komen. Het eerste jaar in Eindhoven stond vooral in het teken van nieuwe connecties leggen, dingen opstarten en eerste stappen zetten op veel nieuwe plekken.

"Dit jaar zal ik mij richten op het brengen van teamwork, eigenaarschap, leiderschap en groeimogelijkheden voor de jeugd van Eindhoven. Samen zetten we Eindhoven op de 3x3 basketbalkaart." - Lieke

Fast forward naar nu, oktober 2023, hebben we een aantal leadercourses afgerond, waarmee de groep 3x3 Unites leaders in Eindhoven nu 20 man sterk is. Er zijn events gedraaid op allerlei verschillende velden, clinics gegeven op scholen en in wijken, om kids kennis te laten maken met onze geliefde sport. We zijn druk bezig geweest en zullen voorlopig nog druk bezig zijn met het werken aan de hardware in Eindhoven. Nieuwe velden, upgraden van bestaande velden, etc.
Een greep uit de activiteiten van afgelopen jaar:

- 2 leadercourses afgerond, een derde onderweg
- 2 nieuwe 3x3 velden aangelegd
- wekelijks 'free entrance' pickup games op een binnen locatie
- Streetleague + streetleague regio finales georganiseerd op het veld 'Beukenlaan'
- 10+ clinics gegeven op basisscholen en in specifieke wijken
- 3x3 toernooien georganiseerd door onze leaders
- EMOVES Urban Culture Festival meegedraaid om jonge kids kennis te laten maken met onze sport
- Night of the Nerds meegedraaid om 3x3 basketball en technologie samen te brengen voor middelbare scholieren

En wij zijn nog lang niet klaar met groeien. Dankzij een subsidie vanuit Brabant Leeft, kunnen wij ook komend jaar weer hard doorgroeien in Eindhoven. Op naar meer betrokken leaders, meer inwoners van Eindhoven kennis laten maken met 3x3 basketbal, meer en betere hardware voor basketballend Eindhoven en een plekje om te sporten voor alle Eindhovense jeugd!