Naar boven

1X1 NEXT FIGHTS SEASON 3!

1x1 next fights

WHERE REAL BALLERS STAND UP!

1X1 NEXT FIGHTS is een concept geïnspireerd door het Amerikaanse spel genaamd FIGHTBALL.. Het is een fysiek spel waar de meeste “fouten” toegelaten worden. Onsportieve en potentiële season ending fouten worden gelijk afgefloten. Het is een 1x1 full court gevecht waar lay ups en midrange schoten voor 1 punten tellen, schoten achter de middenlijn voor 2 en dunks voor 3 punten. Het spel geeft amper rust momenten, Omdat je te maken hebt met een shotclock van 10 seconden zodra de bal wordt aangeraakt. Het is een vrij nieuw concept in Nederland, die nu 2 seizoenen diep is! Spelers vanuit het 3x3 en 5x5 basketbal zijn deze intensiteit en het fysiek spel niet gewend!

Seizoen 2 van de 1X1 NEXT FIGHTS ging van start met vier qualifiers waar ballers vanuit Duitsland, Servië, Amerika en onze thuisbasis Nederland aan meededen!

Bij elke win verzameld een baller een punt, dat betekent dat een baller bij zoveel mogelijk qualifiers aanwezig moet zijn om zeker te zijn van een finale plaats.

De finale van 1X1 NEXT FIGHTS bestond uit 16 spelers ook wel de SWEET 16 genoemd. Het is knockout bracket waar de finalisten voor een prijs van maar liefst 500 euro spelen! You lose you out!

Vrijdag 6 Januari 2023 speelde wij de finale van het derde seizoen 1X1 NEXT FIGHTS. Door last minute afvallers moesten wij een wildcard uit de trukendoos halen. Tijdens deze finale hadden wij de beste van de beste ballers bij elkaar. De match-ups werden ter plekke aangemaakt door middel van een loting. De eerste ronde zag er meteen HEET uit!

Dit seizoen leek het alsof elke baller een kans had om te winnen. Elke ronde ging nek aan nek en we wisten pas in de laatste paar seconden wie zou winnen. We zagen links en rechts dunks voorbij komen, ankle breakers, blocks, fysiek spel en HEEL VEEL HYPE

De crowd was dit seizoen ook op zijn best! Door de crowd kregen de spelers alleen maar meer energie om hun beste kant te laten zien.  Elke speler bracht hun entourage mee en dit zorgde voor interessante clashes met elkaar en de scheidsrechter!

Tano die bij de eerste qualifier met een winning record de dag afsloot liet tijdens de rondes richting de finales zien waarom hij tot dat punt ongeslagen was! Dez-anthony die last minute kon aansluiten doormiddel van een wildcard liet in de halve finale echt zien wat DO or DIE was. Hij stond op het punt te verliezen en zijn kans op 500 euro weg te gooien, maar door een peptalk van zijn entourage bracht hij de mamba mentality in de tweede helft van de halve finale en kon hij met back to back buckets een overwinning naar binnen slepen.

De finale van de sweet 16. Iedereen zat op het puntje van stoel. Een spannende wedstrijd van twee titanen die zich met bloed zweet en tranen naar de finales hadden gesleept. Iedereen verwachtte een spannende game tot aan de laatste secondes. Maar Tano had andere plannen. Doormiddel van explosieve aanvallen naar de basket en een aantal high % shots sleepte Tano een overwinning naar binnen doormiddel van een 7 punten verschil score. Korte metten maken noemen we dat. Hij verloor geen tijd en wilde zijn prijs en titel van 1X1 NEXT FIGHTS KING OF COURT per direct binnen halen

We kunnen met trots bekend maken dat Tano onze nieuwe man to beat is geworden A.K.A 1X1 NEXT FIGHTS KING OF COURT.

We willen alle deelnemers van de qualifiers bedanken en als laatst de overige deelnemers van de Sweet 16 in een mooi daglicht zetten, “Where Real Ballers Stand Up” : Guillaume, Luuk, Sander, Benjamin, Jaron, Deze, Paul, Chris, Zaki, Anferny & Stephen.


Om een beeld te krijgen van het event! Zie de foto's beneden of neem een kijkje op onze Facebook & Instagram 3X3NEXT