Naar boven

3X3 basketball Nederlands team | bekende spelers | 3X3 Unites

3X3 BASKETBALL NEDERLANDS TEAM

Basketball is een bekende teamsport. Het klassieke 5x5 basketbalspel is wereldwijd bekend. 3x3 begint ook steeds meer naamsbekendheid te krijgen. Hier is het 3x3 basketball Nederlands team wat beter bekend staat als de Orange Lions mede v

Wie zijn die Oranje Leeuwen?

In 2021 had bondscoach Brian Benjamin de volgende selectie gemaakt: Aron Royé, Dimeo ‘Dimes’ van der Horst, Arvin Slagter, Julian Jaring, Ross Bekkering, Jessey Voorn en Jan Driessen.

De reservespelers van dit team waren: Bas Rozendaal, Kasper Averink, Lenno Witteveen, Jan Driessen en Jason Dourisseau. Bas Rozendaal, is behalve een teamlid van 3x3 basketball Nederlands team ook een lid van de 3x3 Unites community en is bij ons actief als leader!

3X3 basketball spelers team

3X3 UNITES EN DE ORANGE LIONS

We hebben een aantal Oranje Leeuwen uit het 3x3 basketball Nederlands team geportretteerd in een mooie interview reeks 3x3 play by play. Waar de basketballers hun gameplan en motivatie delen.

Dimes trapte deze mooie interview reeks af, gevolgd door andere 3x3 basketbal ster spelers:

-        Dimeo ‘Dimes’ van der Horst

-       Arvin Slagter

-       Julian Jaring

-       Jessey Voorn

3x3 basketball speler Dimeo van der Horst

DAMES DOEN OOK MEE

Misschien denk je nu, leuk al die herenteams binnen het 3x3 basketball Nederlands team. Maar er zijn natuurlijk ook dames die deze sport met verve beoefenen en zij krijgen hierin ook steeds meer bekendheid. In 2021 bestonden de Orange Lions Dames uit: teamcaptain Loyce Bettonvil, Noor Driessen, Kiki Fleuren, Esther Fokke, Fleur Kuijt, Ilse Kuijt, Karin Kuijt, Zoë Slagter, Charlotte van Kleef en Janis Boonstra.

Bij de dames was de aanpak wat anders. Het dames 3x3 basketball Nederlands team bestond uit een grote groep leeuwinnen die 5x5 en 3x3 op het programma hadden. In aflevering 9 van play by play vertelt Noor Driessen meer over haar 3x3 basketbal carrière. Tune lekker in, zeggen wij van 3x3 Unites.

Populariteit basketball Nederland

We hebben uitstekende 3x3 dames en heren teams, die toch regelmatig met een plak terugkeren naar huis. Behalve het traditionele 5x5 basketball, wordt 3x3 basketball ook steeds populairder. Dit komt omdat het spel een heel toegankelijk en sociaal karakter heeft. Daarnaast is het ook gewoon leuk om als toeschouwer aanwezig te zijn bij de 3x3 basketball Nederlands team toernooien. 3x3 Unites heeft een mooi evenement georganiseerd wat zowel een spektakel voor de spelers als voor de toeschouwers was. We hebben het over de 3x3 Challenger Utrecht.

3x3 basketball Nederlands team vertegenwoordigd

Natuurlijk hebben we voor 2022 ook weer mooie toernooien in petto. De FIBA 3x3 World Tour wordt op 24 en 25 september voor het eerst in Nederland gehouden. Het belooft weer een happening te worden. Zorg dat je erbij bent.
Nieuwsgierig naar hoe 3x3 basketball precies gaat of heb je zelf zin om te spelen?

Neem gerust contact met ons op. 3x3 basketball is er niet alleen voor de pro’s. Het is juist begonnen als een sport die toegankelijk is voor iedereen!