Naar boven

3x3 Leader Course in Younity Utrecht afgerond met grootste aantal geslaagden ooit!

Op woensdag 21 juni vond het eindevent van alweer de vijfde 3X3 Leader Course in Utrecht plaats in het prachtige pand van Younity in Overvecht. Maar liefst 16 nieuwe 3X3 Leaders organiseerden het event waar ruim 40 bezoekers aanwezig waren. Hiermee hebben zij hun 3X3 Leader Course met vlag en wimpel afgerond en een nieuw record gevestigd van het grootste aantal geslaagde 3X3 Leaders in één 3X3 Leader Course ooit!

De 3X3 Leader Course zelf vond ook plaats bij Younity. Hier werkten de getalenteerde jongeren acht weken lang aan de ontwikkeling van life skills, het versterken van teambanden en het opbouwen van een community. Vanwege de diverse achtergronden van de jongeren ontstond er een zeer gevarieerde groep. Door de mix van etniciteit, leeftijd en sportachtergrond kon iedereen van elkaar leren. Deze diversiteit zag je ook terug tijdens het afsluitende evenement, waar verschillende sporten werden gespeeld. Er was gelegenheid voor 3x3 basketbal, voetbal, badminton en zelfs een 'straat' versie van honkbal. Met meer dan 40 bezoekers werd het een succesvolle en sportieve avond.
Het organiseren van het eind event was een indrukwekkende prestatie. Alle 16 jongeren pakten een actieve rol. In hun enthousiasme wisten ze zelfs een aantal locale partners aan het event te verbinden zoals Dirk van Den Broek Overvecht, Tools4Grills en Kippie Utrecht Overvecht. Deze samenwerkingen tilden het evenement naar een hoger niveau. Het eind event vormde de perfecte afsluiting van hele goede 3X3 Leader Course, waarbij de jongeren hebben laten zien dat met inzet en samenwerking grote dingen kunnen bereiken.
Tijdens het event was Linda Janmaat aanwezig van Erasmus+. Dit programma ondersteunt naast onderwijs en jongeren ook sportinitiatieven. Samen met ‘On The Move NL’ en Erasmus+ blijft het Younity pand zich ontwikkelen tot een multifunctionele sport- en cultuur event space. Hier zal de community met elkaar blijven samenkomen!