Naar boven

3x3 Leader Course Ten Einde in Almelo!

Vrijdag 29 oktober vond in Almelo het eindevent plaats van de leadercourse. Dit is de allereerste leadercourse die in Twente heeft plaats gevonden. De leadercourse is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de lokale basketbal vereniging Uitsmijters, die via het Gamechangers project van Stichting READY in contact is gekomen met 3X3Unites.

De 3X3 Leader Course

De 3X3 Leader Course werd gegeven door de Coördinatoren Daud, Ata & Bas.

Met de ondersteuning van beginnende coördinator Justin vond de leadercourse afgelopen zomer plaats in twee delen. Het eerste deel voor de zomervakantie en het tweede deel erna. Tijdens de acht bijeenkomsten hebben de coördinatoren elf jongeren meegenomen in hun proces, die door konden groeien tot opgeleide 3X3 Leaders.

Daarnaast heeft de 3X3 Leader Course plaats gevonden op het Cruijff Court in de wijk Schelfhorst. Het eindevent daarentegen vond plaats in het topsportcentrum IISPA.

Eindevent

Het eindevent was voor verschillende leeftijdsgroepen, U12 tot U14 en U16+. De reden voor deze leeftijdsgroepen was op basis van de jeugd die bij de vereniging aanwezig was, en de jeugd die tijdens de leadercourse mee kwamen doen.

Het eind event was een groot succes. Aangezien meer dan 30 deelnemers drie uur lang actief hebben meegedaan, veel plezier hebben ervaren maar ook vooral omdat er

non-basketballers hebben mee gedaan.

3X3 Unites, Uitsmijters en Stichting READY feliciteren: Hugo de Olde, Berkay Okul, Bunyamin Kocabiyik, Burak Akdag, Eren Köngöl, Julien Kuiper, Mert Akdag, Nadir Elkabdi, Pol Hietlan, Robin van Hilst en Simge Kösker met een geslaagd eindevenement en het afronden van de 3X3 Leader Course!