Naar boven

3X3 Leader Course van start gegaan aan het Henrick de Keijserplein in Amsterdam Zuid

Vorige week woensdag is er een nieuwe 3X3 Leader Course van start gegaan aan het Henrick de Keijserplein in Amsterdam Zuid. Het Henrick de Keijserplein is onder andere een van de vijf courts in Amsterdam waar de Street League 2022 zal plaatsvinden. Deze 3X3 Leader Course is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen 3X3 Unites en stadsdeel zuid.

De 3X3 Leader Course wordt gegeven door Jacopo Bertotti. Dit is de eerste 3X3 Leader Course die Jacopo geeft, nadat hij in 2017 zelf 3X3 Leader is geworden. Jacopo vertelt over de 3X3 Leader Course: ‘’Ik vind het leuk om na een lange periode van actief zijn voor 3X3 Unites mijn eerste 3X3 Leader Course te geven. Zelf vond ik de 3X3 Leader Course erg leuk en nuttig, ik ben blij dat ik deze ervaring nu aan anderen kan aanbieden. Het is een leuke groep met een aantal basketballers maar ook twee jongens met heel weinig basketball ervaring.’’

Jacopo wordt tijdens de 3X3 Leader Course ondersteund door Dimeo van de Horst. Dimeo is een grootheid in het 3X3 basketbal en de nummer 1 speler van Nederland. Tussen de opleiding door neemt hij deel aan toernooien over heel de wereld, waaronder de 3X3 World Tour en is hij in voorbereiding op het WK in Antwerpen.

Met de rugzak vol ervaring op het gebied van eigenaarschap en verantwoordelijkheid nemen, die hij heeft gevuld tijdens zijn 3x3 basketball carrière, ondersteunt hij Jacopo en helpt hij de deelnemers met hun individuele ontwikkeling. Check Dimeo en zijn team tijdens de 3X3 World Tour hier.

De 3X3 Leader Course heeft acht deelnemers, allemaal jongens met leeftijden tussen de 18 en 23 jaar. Onder deze jongens zijn ook twee jongeren vanuit een uitwisselingsproject met Basketball Engeland! De twee jongens lopen 2 maanden mee met verschillende projecten vanuit 3X3 Unites. Vanaf juli gaan er vanuit 3X3 Unites 2 maanden ook 3X3 Leaders naar London om daar te helpen verschillende 3x3 initiatieven verder te ontplooien.

Na elke opleidingsdag vindt er een 3X3 activiteit plaats. Spelers uit de buurt kunnen hier gratis aan deelnemen. De 3X3 activiteiten vinden plaats op woensdagen van 17.30-18.30 aan het Henrick de Keyserplein in Amsterdam Zuid.

Ter afsluiting van elke 3X3 Leader Course organiseren de deelnemers een eindevenement. De deelnemers kunnen hier hun creativiteit betreffende het organiseren van 3X3 activiteiten vormgeven met de faciliteiten van 3X3 Unites en zijn partners. Lijkt het je leuk om deze, of andere evenementen bij te wonen? Blijf dan op de hoogte via onze evenementenpagina. Om op de hoogte te blijven van 3X3 activiteiten waar je aan kan deelnemen, check onze activiteitenpagina.