Naar boven

3X3 Play by Play | episode 1 | Dimes

We gaan dit jaar knallen met een nieuwe serie video's. 3x3 Pro-spelers reageren op hun eigen high- en lowlights in PLAY-X-PLAY. De grootste toernooien, de hardste games, de beste spelers. Uitgebreide analyses van bepalende plays, door de spelers die de play zelf maakten. Zo leer je van de besten, op een entertainende manier. In de Season Opener praat Johnny Quid met Dimeo van der Horst. Over winnende shots, schildpadden en blessureleed. Celebrate 3x3, Play By Play!

Wie is Dimeo van der Horst

Voordat Dimeo van der Horst op de Olympische spelen verscheen in het herenteam, de Orange Lions, is eerst een lange sportweg afgelegd. Nou ja, misschien niet zo heel lang als je naar de bescheiden Dimeo luistert. Hij vindt zichzelf bevoorrecht.

Hoe het allemaal begon

Dimeo van der Horst is geboren in Amsterdam op 23-06-1991. Zoals bijna elke 3X3 basketbal speler, speelde hij eerst het klassieke 5X5 basketball. Op 16 jarige leeftijd dribbelde hij over het veld in zijn eerste wedstrijd in het rode tenue van de Amsterdamse basketbalclub ABC Amsterdam. Daar was het betreft zijn toenmalige coach Arik Shivek al duidelijk: deze jonge tiener kan meer! Arik stelde Dimeo op om mee te spelen in het daarop volgende basketbal seizoen van 2008/2009. Dit bleek een goede zet, want Dimeo scoorde een driepunter tegen Bergen op Zoom op 09-10-2008 en legde zo zijn DBL-debuut vast.

Dimeo van der Horst bij Apollo

Hij zat eigenlijk bijna zijn hele carrière bij Apollo Amsterdam. Daar was hij altijd 12e man, vergelijkbaar met een reservespeler. Toen hij voor de zoveelste keer als 12e man werd opgesteld, had hij er genoeg van. Vandaar dat Dimeo van der Horst inviel voor een andere speler bij een 3X3 basketball game in 2017. Dit beviel hem zo goed, dat hij er vol voor ging, zonder reserves. Niet wetende, samen met de rest van de wereld, dat 3X3 basketball ooit een Olympische sport zou worden.

Heel veel geluk

Dimeo van der Horst zegt dat hij op het juiste moment is ingestapt bij 3X3 basketball. Zijn motivatie om met 3X3 basketball te beginnen was om de beste speler te worden in het beste team. We kunnen veronderstellen dat dit een goede drijfveer is geweest. Hij was pas drie jaar actief in het 3X3 basketball toen duidelijk werd dat zijn ‘drive’ hem naar de Olympische Spelen in Tokyo heeft gebracht. Over geluk gesproken.

Winnaars 3X3 Challenger

Helaas hebben de Orange Lions geen medaille behaald tijdens de Olympische Spelen. Dimeo van der Horst laat zich hierdoor niet ontmoedigen en challenged de tegenstander tijdens de 3X3 Challenger Utrecht in september 2021. Samen met Arvin Slagter, Julian Haring en Jan Driessen speelde Dimes de sterren van de basketbal hemel. We hebben deze wedstrijd vastgelegd bekijk hier de finale van de 3X3 Challenger Utrecht terug.

Dimes aka Dimeo van der Horst in eigen woorden

Ondanks zijn rustige en rijzende voorkomen van 1.98 m, zegt Dimeo van zichzelf dat hij een emotionele basketballer is met een vleugje koppigheid. Door zijn emotionele kant heeft Dimeo het 5 minuten moeilijk bij het verliezen van een basketbal wedstrijd. Daarna volgt er samen met Jesper Jobse letterlijk een klaagzang en kunnen ze er weer tegenaan.
Dan nu zijn sterke kanten in het 3X3 basketball. Hij is een allrounder, die steeds naar de basket toekomt en onder de ring speelt. Vlak voordat hij deelnam aan de Olympische Spelen werd hem gevraagd of 3X3 vergelijkbaar is met het 5X5 spel. Hierop antwoordde hij heel droog: het is beide basketball, maar daar is het dan ook mee gezegd.

Grappig weetje

Dimeo van der Horst maakt 3 kleine sprongetjes vanaf het moment dat hij richt op de basket en bijna zeker weet dat de bal erin gaat. 3 is toch een magisch getal voor deze speler die een graag geziene gast is bij 3X3 Unites.

3 in-gescheurde banden

Helaas was het getal 3 tijdens de vriendschappelijke basketbalwedstrijd in Graz, Oostenrijk, minder magisch. Hier komt Dimes nadat hij gescoord heeft ongelukkig terecht. Maar Dimes heeft een sportershart en laat zich niet stoppen door een blessure. Pech, dat wel, maar het weerhoudt hem er niet van om door te gaan met 3X3 basketball.

Heb je net als Dimeo van der Horst een waar sportershart wat harder klopt voor 3X3 basketball, of wil je gewoon meer weten? Kijk dan op onze 3X3 unites pagina of neem contact met ons op!