Naar boven

3X3 Play by Play | episode 3 | Arvin Slagter

Leren doe je van de beste. En wij hebben de beste 3x3 Pro-spelers bereid gevonden om uit te leggen welke keuzes ze maken in het veld. In de serie Play-X-Play reageren ze op hun highlights... en lowlights. De grootste toernooien, de hardste games, de beste spelers. Wat gaat er door hun hoofd tijdens de belangrijkste plays? Kijk Play-X-Play, leer van de beste en pas het toe in je eigen game.

In de derde aflevering praat Johnny Quid met Arvin Slagter. Deze legend gaat in op voetenwerk, tweepunters en natuurlijk de wereldberoemde enkelbreker. Celebrate 3x3, Play By Play!


Check ook de andere afleveringen van 3X3 spelers.
#1 Dimeo van der Horst
#2 Maksim Kovasevic

Arvin Slagter

Arvin begon al heel vroeg met basketballen en groeide op met Michael Jordan als zijn grote voorbeeld. Met zijn passie voor deze sport heeft uiteindelijk van zijn hobby zijn beroep kunnen maken. Arvin Slagter heeft een glansrijke carrière in het 5 tegen 5 basketbal. Met veel nationale en internationale successen. Een van deze successen was natuurlijk zijn optreden op de Olympische Spelen. Een jongensdroom die werkelijkheid werd in 2021. 

Successen van Arvin Slagter

Hij wordt ook wel Nederlands beste basketballer genoemd, wat niet gek is al we naar de basketbal prestaties van Arvin Slagter kijken. Arvin werd zes keer landskampioen, won vijf nationale bekers en vijf Supercups. In 2014 werd Arvin verkozen tot MVP. Dat staat voor most valuable player, een eretitel die de best presterende speler van een team ontvangt tijdens een hele competitie of toernooi. En dat is nog niet alles,  Arvin is recordinternational voor het Nederlands mannenteam 5 tegen 5 basketbal. Arvin zijn sterkste punt als basketballer? Dat is zijn shot. 

Van 5 tegen 5 naar 3 tegen 3

In 2019 maakte Arvin Slagter de overstap naar het 3X3 basketball. Dit deed hij met als droom het behalen van de Olympische Spelen in Tokio, omdat hij wist dat dit met 5 tegen 5 basketbal nooit zou lukken. Na een jaar uitstel vanwege de Corona pandemie plaatste Arvin zich in 2021 voor de Olympische Spelen en behaalde hij daar met Team NL 3X3 een vijfde plaats. Arvin is onderdeel van Team Amsterdam 3X3 waarmee hij in 2020 tevens de World Tour van Doha won en daar ook MVP werd. 

Arvin off the court

Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten speelt basketbal een belangrijke rol in het leven van Arvin. Jaarlijks organiseert hij in de zomer het Arvin Slagter All-Star basketball camp in Alphen aan de Rijn. Iedere basketballer die beter wil worden en zijn of haar talent voor deze sport wil ontwikkelen kan deelnemen. De passie voor de sport, leren en plezier maken staan centraal tijdens deze dagen. Meer weten over het kamp of je aanmelden? Klik hier