Naar boven

3X3 Play by Play | episode 8 | Strahinja Stojacic


Een van de beste 3X3 basketball spelers van de wereld komt bij ons om te praten over zijn spel, zijn carrière en zijn filosofie over het spel. Strahinja Stojacic is een Servische speler van Team Ub, één van de beste teams van het moment.
In deze aflevering van Play-X-Play zie je geweldige dunks, belangrijke driepunters en zelfs een waanzinnige rebound, terwijl je meer te weten komt over lifeskills op en naast het veld.

STRAHINJA STOJACIC

Strahinja Stojacic werd geboren op 15 juli 1992 in Novi Sad. De tweede stad van Servië ongeveer 100 km ten noordwesten van Belgrado. Deze basketbal professional is 2 meter lang, heeft zijn 5 tegen 5 basketbal carrière ingeruild voor 3X3 basketball en speelt in de tweede divisie van de Servische Basketball League

DIRECT VOOR DE WINST

De start van de 3X3 carrière van Strahinja was best bijzonder. Met Miroslav Pasajlic en Marko Brankovic, nu nog steeds zijn teamgenoten in Team Ub, begon hij met 3X3. Niet gewoon op een 3X3 court om het eens te proberen, maar direct op een toernooi. Dat toernooi wonnen ze en dat was het begin van de 3X3 carriere van dit team. Het eerste jaar speelde hij nog 3X3 naast 5 tegen 5 basketbal, maar daarna stapte hij volledig over en stopte hij met 5 tegen 5. 

START 3X3 CARRIÈRE STOJACIC

Strahinja Stojacic speelde al 5 tegen 5 basketbal, voordat hij 3X3 basketball speelde. Hij kwam met 3X3 in aanraking via zijn oudere broer Stefan Stojacic. Stefan speelde 3X3 in team Liman. Strahinja ging naar elk 3X3 toernooi van zijn broer. Op een dag wilde hij het zelf ook wel eens proberen.

WAAROM 3X3?

Wat maakt deze sport juist zo leuk en bijzonder voor Strahinja? “Het is een heel dynamisch spel. Je hebt 10 minuten om alles te geven, kort maar krachtig.” aldus Strahinja Stojacic. Dat is voor hem het meest aantrekkelijk aan deze sport. Snel, intensief en scherp spelen. Dat zijn overigens ook eigenschappen die het basketbalspel van Strahinja typeren. Hij kan ook bijzonder goed dunken. Zijn eerste dunk maakte Strahinja toen hij 17 of 18 was na slechts een ochtendje training. Geen enkel probleem voor Strahinja Stojacic.