Naar boven

3x3 PRO Cup Hilversum | 18 September

IVM HUIDIGE WEERSVERWACHTINGEN WORDT ALLEEN DE 3X3 PRO CUP UITGEBOERD EN VERPLAATST NAAR SPORTHALLEN ZUID IN AMSTERDAM ZUID.

Zondag 18 september staan de Sporthallen Zuid in Amsterdam in het teken van de 3x3 PRO Cup die eerder gepland stond in Hilversum.
Helaas voor de Hilversummers gaat Hilversum Actief ook niet door vanwege de regen. Tijdens deze dag kan normaliter jong en oud kennismaken met het uitgebreide aanbod sport en cultuur dat Hilversum aanbiedt.
Voor de basketballiefhebber is er dus een indoor verschuiving door het weer naar Amsterdam. Een unieke kans om kennis te maken met de Urban Sport 3x3 basketbal. Op het allerhoogste niveau gaan spelers de strijd met elkaar aan. Het event is gratis te bezoeken!

Het deelnemersveld voor dit 3x3 basketbal event is er een van absolute wereldklasse. Zo doen de spelers Karlis Lasmanis, winnaar Olympische Spelen 2021, en nr. 1 speler van Nederland Dimeo van der Horst mee in de aanwezige teams.

De 3x3 PRO Cup Hilversum is de laatste kans voor teams om zich te plaatsen voor de prestigieuze FIBA 3x3 World Tour Masters Utrecht op het Jaarbeursplein het weekend erna.

3X3 Unites organiseert de 3x3 PRO Cup Hilversum. Daarnaast zijn zij ook de organisator van de FIBA 3x3 World Tour Masters in Utrecht op 24 en 25 september. Jesper Jobse, voormalig international en medeoprichter van 3X3 Unites legt uit: “Nederland is momenteel een grootmacht in het 3x3 basketbal. Dat betekent dat we ook de verantwoordelijkheid hebben om een evenement van het hoogste niveau te organiseren. Het is fantastisch dat de gemeente Hilversum dit evenement mogelijk maakt in het hart van de stad. Een unieke kans voor een aantal nationale en internationale topteams om een felbegeerd World Tour ticket te pakken. Onder de deelnemende teams is topteam Amsterdam en team Riga. De spelers van dit Letse team behaalde vorig jaar op de Olympische spelen goud namens Letland en schreven geschiedenis schreef”.

Een unieke kans dus voor elke Hilversummer om de allerbeste 3x3 teams ter wereld in eigen stad aan het werk te zien. Het evenement zal om 10:00 van start gaan en de finale zal rond 17:00 gespeeld worden. Ook zullen er diverse activiteiten ter promotie van 3x3 basketbal tijdens Hilversum Actief plaatsvinden. Neem dus vooral je sportspullen mee als ze zelf ook 3x3 basketbal wilt gaan ervaren op het veld deze dag!