Naar boven

3x3 PRO Cup op het Zomervreugde Festival een groot succes!

Afgelopen weekend 11 en 12 juni werd er opnieuw een mooie droom werkelijkheid. We stonden voor het eerste met een 3x3 PRO event op een groot Nederlands dance festival. En hoe!! Het werd een groot succes welke richting de komende jaren absoluut naar meer smaakt.

Het Zomervreugde festival werd dit jaar voor de 4e keer op Papendal georganiseerd door festival organisator Vunzige Deuntjes in samenwerking met de organisatie achter Papendal. De thuishaven van TeamNL ademt natuurlijk sport wat de crossover tussen muziek en sport op een festival al snel een hele logische maakt. Naast de 3x3 PRO Cup vond ook de 2022 UCI BMX Racing World Cup op het Zomervreugde festival tussen optredens van artiesten als Bizzey en Cho plaats.

Op de 3x3 PRO Cup zo goed als de volledige Nederlandse
3x3 top aanwezig. Alleen TeamNL bij de mannen ontbrak omdat ze in voorbereiding op het WK in Antwerpen aan een vriendschappelijk toernooi in Belgrado
deelnamen. Bij de dames was het WK team wel aanwezig en gebruikte ze de 3x3 PRO Cup juist ter voorbereiding op het WK. Het mag dan ook niemand verbazen dat
Noor Driessen, Janine Guijt, Nathalie van den Adel en Loyce Bettonvil er met de cheque van €2.500,- vandoor gingen. In de finale werd afgerend met TeamNL U23

    Bij de mannen ging de winst toch wel verrassend naar Team Arnhem. Met team met oudgediende Matthew van Tongeren, aangevuld met BNXT League revelatie Sander Hollanders, Yarick Brussen en Wietze Nossek.

    Zij versloegen in de finale tevens TeamNL 23 die een heel goed toernooi speelden. Net als bij de vrouwen ging Team Arnhem naar huis met de cheque van €2.500,-. Voor het eerst trouwens dat het prijzengeld bij de mannen en vrouwen tijdens een toernooi gelijk is.

    Een uniek weekend welke smaakt naar meer! We hebben met elkaar bewezen dat 3x3 een fantastische toevoeging kan zijn op een festival waar het publiek grotendeels komt voor de muziek. Twee dagen lang was ons court een welkom alternatief voor iedereen die even moest bijkomen van de vele pasjes op de dansvloer. We willen de organisatie van Zomervreugde nogmaals bedanken voor deze bijzondere kans en kijken uit naar een vervolg van deze samenwerking.