Naar boven

3X3 PRO events are back!

tap for English
3X3 Unites en de Nederlandse Basketball Bond slaan weer de handen ineen om de beste 3X3 teams van Nederland te laten shinen! Deze zomer organiseren 3X3 Unites en de NBB door heel Nederland vier 3X3 PRO Cups. Na de 3X3 Street League, zijn de 3X3 PRO Cups het volgende hoofdstuk in de 'From the Steets to the World Stage' toernooireeks van 3X3 Unites. In de 3X3 PRO Cups wordt gespeeld om deelname aan de FIBA 3X3 Challenger (mannen) of 3X3 PRO Cup Finals (vrouwen) in september. Drie van de vier PRO Cups worden georganiseerd rondom stops van de 3x3NL Tour. Dit jaar zijn de 3X3 PRO Cups het podium voor de beste Nederlandse 3X3 teams. Co-founder en ex-international Jesper Jobse: "We eren het DNA van deze Olympische sport, door iedereen de kans te geven om in deze zomer zijn of haar 3X3 skills te laten zien. In samenwerking met onze partners geven we we Nederlands talent en top spelers ook deze zomer weer een uniek podium.'
HET PROGRAMMA VAN DE 3X3 PRO CUPS 2021
- Heerenveen // 31 juli - men & women
- Den Haag // 7 augustus - men // 8 augustus women
- Utrecht // 14 augustus - men // 15 augustus women
- Amsterdam // 21 augustus - men & women

Dit wil je niet missen! Voor de winnaars van de 3X3 PRO Cups ligt er namelijk een ticket klaar voor deelname aan de FIBA 3X3 Challenger (mannen) of de 3X3 PRO Cup Finals (vrouwen) op 19 en 20 september. Daarnaast kwalificeert bij elke 3X3 PRO Cup het beste Nederlandse team zich ook voor het NK 3X3 op 22 augustus.


You think you've got what it takes? Meld je team aan voor 10 juli via 3x3@basketball.nl. Geef dan het volgende door: teamnaam, spelers (maximaal 6) en in welke stad of steden jouw team een 3X3 PRO Cup wil spelen. Uit de aanmeldingen wordt door de organisatie een selectie van teams gemaakt. 

Kwalificeer je via de 3X3 PRO Cup voor de FIBA 3X3 Challenger of 3X3 PRO Cup Finals op 19 en 20 september 
Om deze zomer onze missie 'From the Streets to the World Stage' te voltooien, organiseren we op 19 en 20 september een toernooi voor de internationale top. In Utrecht is het laatste hoofdstuk van de serie waarbij we 'the World Stage' naar Nederland halen. 
Voor de 16 deelnemende mannenteams staat hier een FIBA 3X3 Challenger op het programma waar maar liefst $35.000,- prijzengeld verdeeld wordt onder de deelnemers. Ook voor de vrouwen staat er een top toernooi gepland! De vier winnaars van de 3X3 PRO Cups nemen het namelijk tegen elkaar op in de 3X3 PRO Cup Finals, waar $6.000 in de prijzenpot zit. 
 
Waar wacht je nog op?! Schrijf je nu in via 3x3@basketball.nl en wie weet staat jouw team straks met die prijzencheque in zn handen.