Naar boven

3x3 PRO League 2023 maakt toegang tot internationale circuit meer dan ooit mogelijk!

  De 3x3 PRO League is terug! Tussen zaterdag 3 juni en zaterdag 8 juli spelen de beste Nederlandse mannen en vrouwen teams op 4 verschillende locaties in Nederland.

  Op zaterdag 3 juni trappen we de 3x3 PRO League af in Den Haag voor alleen de mannen. Op zondag 25 juni gaan we met zowel de mannen als de vrouwen voor de eerste keer naar het Marktplein in Hilversum voor een lange dag vol 3x3 spektakel. Vervolgens verhuisd het PRO League circus naar het Jaarbeursplein in Utrecht waar onderaan de trappen op zaterdag 1 juli de mannen en zondag 2 juli de vrouwen zullen spelen!

  Als klap op de vuurpijl eindigen we op 8 juli in Amsterdam voor de Finals op een unieke locatie in een spectaculaire setting die we zeer binnenkort bekend gaan maken!

  De 3x3 PRO League is dit jaar de perfecte route voor Nederlandse teams om op de beste internationale 3x3 evenementen terecht te komen. Bij de mannen plaatst de winnaar van de stops in Den Haag, Hilversum en Utrecht zich voor een internationale Challenger. De winnaar van de finale plaatst zich zelfs voor de FIBA 3x3 World Tour Amsterdam Masters op 6 en 7 oktober.

  De top 3 van elke stop bij de mannen zal zich plaatsen voor de finale in Amsterdam. Het deelnemersveld bij de finale wordt verder aangevuld met de winnaar van de 3x3 Street League 2023. De totale prijzenpot bij de 3x3 PRO League mannen is $60.000.

  Ook de vrouwen hebben een internationale route. De winnaar van de finale bij de vrouwen plaatst zich namelijk voor de Dusseldorp Summer Challenge. Tevens krijgt de winnaar van de finale een cheque van €7.500,-. Bij de vrouwen is de 3x3 PRO League een gesloten systeem van 8 teams waar tevens de winnaar van de 3x3 Street League onderdeel van is.

  De 3x3 PRO League wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door partners:
  Paul Meijering Metalen, MVB Bouw, Oqium, Talent&Pro, Tissot, Conclusion Consulting, Amex Logistics, Gemeente Hilversum, Gemeente Amsterdam, Gemeente Den Haag en Gemeente Utrecht