Naar boven

3x3 PRO League Winter Edition!

De 3x3 PRO League is er dit jaar al vroeg! Van 9 tot 20 maart zal het Velodrome in Amsterdam het decors zijn voor de 3x3 PRO League Winter Edition. In 12 dagen tijd zullen 12 teams die strijd aangaan in een totaal van vier evenementen. Drie reguliere stops en de finale op 19 en 20 maart.

2023 is voor 3x3 een heel belangrijk jaar. Tot en met 1 november van dit jaar kunnen teams en spelers namelijk punten halen welke meetellen voor de landen ranking die de uitganspositie voor je land in de race om kwalificatie voor Parijs2024 bepaald. 3X3 Unites en de Nederlandse Basketball Bond zetten gezamenlijk in op een zo goed mogelijk uitgangspositie voor deze kwalificatie.

Naast dat er tijdens de 3x3 PRO League veel punten kunnen worden behaald door een totaal van vijf Nederlandse teams, geeft het de beste teams ook de kans zich voor maar liefst 2 World Tour Masters te plaatsen.

In totaal gaan twaalf teams met elkaar de strijd aan. Vijf teams komen uit Nederland en zeven teams zijn internationaal.

Naast onze topteams Amsterdam en Utrecht zullen de talenten van IJmuiden, Amstelveen en Paramaribo deelnemen. Vanuit het buitland maken teams uit Polen, Duitsland, Israƫl, Turkmenistan, Canada en de Filipijnen het deelnemersveld compleet.

Het volledige schema van de 3x3 PRO League Winter Edition is te vinden via hier!
Houdt op Instagram @3x3pro in de gaten om veel meer informatie over de 3x3 PRO League Winter Edition te krijgen.