Naar boven

3x3 PRO League Winter Edition gedeeltelijk succes voor team Amsterdam!

De eerste winter editie van de 3x3 PRO League zit erop! Vier evenementen in een tijdsbestek van 12 dagen was voor iedereen, maar vooral voor de spelers van de twaalf teams enorm intensief. Voor favoriet team Amsterdam was de 3x3 PRO League Winter Edition gedeeltelijk een succes. Maar liefst 19 van de 20 wedstrijden werden gewonnen. De laatste, en tevens belangrijke finale werd echter gewonnen door het team uit Toronto waardoor een van de twee belangrijke World Tour tickets die tijdens de league te verdienen waren mee naar Canada ging.

Het eindklassement, dat werd opgemaakt na de eerste drie evenementen werd nog met vlag en wimpel door team Amsterdam gewonnen. Na in de eerste stop in een spannende finale afgerekend te hebben met Dusseldorf, rekende het vernieuwde team met Worthy de Jong in de gelederen in stop twee en drie in de finale met team Toronto af. Door het klassement over de eerste drie stops te winnen plaatste team Amsterdam zich voor de World Tour Masters van Manila in mei.

Ook team Utrecht liet zich sterk gelden in de eerste drie stops. Steeds wist het team de halve finale te halen waardoor het uiteindelijk op een derde plek in het klassement eindigde.

De vierde en laatste stop was de final. Het leek een herhaling van stop twee en drie te worden waarbij Amsterdam en Toronto in cruise control naar de finale toe werkte. Amsterdam had ondertussen drie keer van Toronto gewonnen en bij een stand van 17-14 leek het diezelfde kant op te gaan. Het was echter Alex "Superman" Johnson van Toronto die hier anders over dacht. Met 2 tweepunters gooide hij de wedstrijd om en was het Toronto die toch wel verrassend de finale won en zich daarmee plaatse voor de World Tour Masters van Macau in juni.

Bondscoach Aron Roye keek toch deel positief terug op deze editie van de 3x3 PRO League: "Een mooi evenement wat voor onze topteams de perfecte voorbereiding was op het nieuwe seizoen. Daarnaast kunnen we door in Nederland toernooien te organiseren ook in de breedte de sport doen laten groeien en meer jongens laten wennen aan het hoogste niveau.

Dit past ook mooi in de strategie die we hebben uitgezet richting de Olympische spelen van Parijs. Helaas kwamen we net tekort in de finale maar we hebben wel in een korte tijd veel wedstrijdritme kunnen opdoen waardoor we klaar zijn om aan het FIBA 3x3 seizoen te beginnen."