Naar boven

3x3 Street League 2023 Opnieuw groot succes!

De 3x3 Street League 2023 groter dan ooit

De 3x3 Street League 2023 zit er op! In het weekend van 23 t/m 25 juni zijn de regio finales gespeeld in 6 verschillende steden. Amsterdam, Amersfoort, Hilversum, Hoofddorp, Groningen en Eindhoven! Aanstaande vrijdag spelen tussen 19:00 en 22:00 de 6 beste teams uit de mannen 18+ categorie, op het Jaarbeursplein in Utrecht om het laatste felbegeerde ticket voor de 3x3 PRO League final op zaterdag 8 juli tijdens het Vunzige Deuntjes festival.

De afgelopen maand gingen bijna 300 teams door heel Nederland in verschillende steden de strijd met elkaar aan in 6 verschillende categorie├źn.

Lokaal organiseerden 3X3 Leaders vanuit het hele land 3x3 Street League stops op de mooiste playgrounds in verschillende steden. De beste teams vanuit de verschillende lokale pleinen plaatsten zich voor de regio finales van Amsterdam Territory, Utrecht District, West Coast, the North & the South.

We hebben de hele maand fantastisch weer gehad en vooral de regiofinales werden druk bezocht. Wij willen onze partners van de 3x3 Street League,

Zorg en Zekerheid, MVB Bouw, Nike, Tissot, Talent&Pro, Oqium, Conclusion en Paul Meijering Stainless Steel enorm bedanken voor het mede mogelijk maken van deze competitie!

De winnaars werden dit jaar beloond met de 3x3 Street League DOG TAGS die door Paul Meijering Stainless Steel van echt roestvast staal geproduceerd zijn.  

Op vrijdag 16 juni vond in Hilversum bij Nike HQ de Street League finale voor meiden plaats, met twee categorie├źn (13-15 jaar en 16+). Getalenteerde basketbalsters uit heel Nederland hadden zich gekwalificeerd voor de finals. Naast de zwaar bevochten wedstrijden, was het tevens een gezellige get together waar meiden bij elkaar kwamen en genoten van het 3x3 spelletje in het zonnetje.

HSVC uit Groningen ging er in de categorie 13-15 jaar met de overwinning vandoor, terwijl team Diemen de winst behaalde in de 16+ categorie en daarmee het laatste ticket veroverde voor de PRO League women 2023

Als afsluiter vond op vrijdag avond 30 juni de laatste qualifying toernooi plaats! Alle 18+ winnaars van de verschillende regio's kregen hier de kans om zich te plaatsen voor de 3x3 PRO League FINALS op het Vunzige Deuntjes festival, 7/ 8 juli.

Een grote stap dichterbij de 3x3 top. Uiteraard een uniek verhaal in het traject van ''From the Streets to the World tour''.
De 18+ winnaars van regio 'the South' en 'Utrecht District' hebben de ticket in de pocket en zien we terug bij de finals!

BEKIJK HIER ALLE FOTO'S!