Naar boven

3X3 UNITES 2020 - EEN STEEDS HECHTERE COMMUNITY

2020 zit er op. Het jaar is afgerond en zoals velen kijken ook wij terug op een uitdagend jaar. Een jaar waarin een hoop niet kon, een jaar van zorg om gezondheid en een jaar waarin de mogelijkheid om te sporten niet vanzelfsprekend was. 2020 was een jaar waarin creativiteit, saamhorigheid en focus op de inhoud voor ons het verschil hebben gemaakt. Met als resultaat een jaar waarin we wederom op verschillende vlakken groei hebben gerealiseerd! Zowel in bereik en in aantallen activiteiten, als met onze community.

Klik hier voor een overzicht van de resultaten van 3X3 Unites in 2020. 

Elke dag dagen we onszelf, onze partners en onze community uit om naar het hoogst mogelijke resultaat te streven. In 2020 betekende dit dat we onze basis hebben verbreed en versterkt. We hebben bij iedere verandering op hoog tempo de organisatie aangepast en ingezet op de vlakken waar we de meeste impact konden maken. In gesprek met onze community werd al snel duidelijk dat onze grootste impact in 2020 zou liggen in het bieden van een veilige plek en een uitlaadklep voor kinderen en jongeren die kampen met de enorme veranderingen in hun dagelijkse- en sociale leven vanwege de pandemie.

Met een recordaantal pleinactiviteiten, Camps en de Street League boden we een welkome afleiding van alles wat er gaande was en nog steeds is. Dit jaar stopte de teller op ruim 1.200 activiteiten. Gemiddeld meer dan drie activiteiten per dag.
Amsterdam was een koploper met het aantal activiteiten waarbij in de zomer 'Midzomer Mokum' een groot succes was. Daarnaast hebben we in samenwerking met de Gemeente Amsterdam ook een aantal hele toffe nieuwe courts kunnen realiseren.

We zijn trots dat we jongeren ook in hun persoonlijke uitdagingen hebben kunnen ondersteunen. Wat we veel horen is dat jongeren geen reden zagen om uit bed te komen, dat het ritme wat ze hadden volledig weg was, dat ze contact met anderen enorm miste en dat ze zich niet meer konden motiveren voor school. We hebben binnen de mogelijkheden 'Get Togethers' georganiseerd waarin jongeren elkaar op een veilige manier konden ontmoeten. Dit deden we veelal bij ons nieuwe 'HQ' in de Kazerne in Amsterdam Zuidoost waar we zowel binnen- als buiten 3X3 kunnen spelen. Tevens intoduceerde we persoonlijke trajecten waarin één-op-één begeleiding beschikbaar was. Ook hebben we de eerste 3X3 Young Leader Course ontwikkeld. In deze course ontwikkelen jonge kids van 10-14 jaar alvast hun eerste Life Skills en organisatorische vaardigheden.

Tenslotte hebben we ook online het verschil gemaakt, met de introductie van het 3X3 Next platform kan onze community elkaar ook hier vinden en er voor elkaar zijn.

2020 bood ook kansen voor nieuwe samenwerkingen. Zowel met steden en verenigingen als met mooie merken. We hebben ons aanbod kunnen uitbreiden naar negen gemeenten in Nederland. Waarbij de jaarrond samenwerking met de Gemeente Utrecht het meest recent aangekondigde partnership is. Dankzij de mogelijkheden die het nationale- en lokale Sportakkoord bieden zijn we verschillende nieuwe samenwerkingen gestart met verenigingen in de provincies Friesland, Utrecht, Overijssel, Noord- en Zuid-Holland. Daarmee was 2020 het jaar met de meeste 3X3 Leader Courses sinds de oprichting van 3X3 Unites. Afgelopen jaar hebben we maar liefst 12 Leader courses kunnen geven, meer dan 115 jongeren zijn opgeleid en hebben zich ingezet voor hun lokale community. De 3X3 Unites community heeft nog beter met onze Leaders kennis kunnen maken in de speciale serie Leaders of Unites.

Lees hier bijvoorbeeld het verhaal van Yueliza 

Daarnaast hebben we onze samenwerkingen met Wilson Basketball, GX Software en Paul Meijering verder uitgebreid en zijn samenwerkingen aangegaan met Nike Made to Play ter bevordering van inclusiviteit en Kraft Heinz met betrekking tot corporate inclusiviteit binnen Kraft Heinz.
We zijn ook trots op een intensievere samenwerking met de FIBA Foundation. De start van 2020 zijn we nog naar Guadeloupe geweest om daar 11 landen van ’the Antilles' kennis te laten maken met alles wat 3X3 Unites en 3X3 als middel te bieden heeft.
Het laatste waar we heel trots op zijn is dat verschillende 3X3 Leaders zijn doorgegroeid naar de interne organisatie van 3X3 Unites. Shuwendly Sophia, Isa Sezen en Mike Nasibdar vervullen allen verschillende belangrijke rollen binnen het team dat dagelijks werkt aan de groei en ontwikkeling van onze organisatie.

Het is jammer dat we in 2020 geen 3X3 PRO events hebben kunnen organiseren vanwege de uitdagingen rondom het Coronavirus. Zo is helaas de derde editie van de 3X3 PRO League afgelopen zomer uitgesteld. Daarnaast keken we uiteraard uit naar het eerste 3X3 optreden tijdens de Olympische Spelen. We waren ook bijzonder enthousiast over de mogelijkheid om in aanloop naar dezelfde Olympische Spelen een prestigieus internationaal toernooi naar Nederland te halen, maar ook dat moest voorlopig even terug in de koelkast.

We kijken met trots terug naar wat we wél hebben kunnen doen het afgelopen jaar én met veel enthousiasme naar een nog veel mooier 2021. We zijn iedereen enorm dankbaar in het vertrouwen en het deelnemen aan onze 3X3 community. Zonder jullie was dit allemaal niet mogelijk geweest.

Dit jaar, 2021 is het jaar van ons vijfjarig jubileum. We hebben al een aantal mooie nieuwe ontwikkelingen die we binnenkort bekend maken en kijken naar een gepaste manier om ons jubileum te kunnen vieren.

Klik hier voor het factsheet met een overzicht van de vele ontwikkelingen en resultaten van 3X3 Unites in 2020.