Naar boven

3X3 Unites aanwezig bij Koningsspelen in Deventer enAmsterdam!

De vrijdag voor Koningsdag waren traditiegetrouw de Koningsspelen voor basisschoolkinderen. Ook Dit jaar waren wij weer aanwezig en zette enthousiaste leaders zich in op verschillende plaatsen in Nederland.

Deventer

De Koning zelf opent ieder jaar op een locatie in Nederland de spelen en dit is dan ook gelijk de plek waar alles uit de kast wordt gehaald om de kinderen de leukste sportbeleving mogelijk te geven. Deze eer ging dit jaar naar de Overijsselse stad Deventer. Ook 3X3 Unites kreeg de vraag mee te werken aan dit event. Hiervoor werd er door ons voor de deur van schaatsbaan de Scheg een 3X3 veld neergelegd.

De dag zelf liep gesmeerd, Leaders uit Zwolle, Amersfoort en Arnhem reisden af om de kinderen hier een 3X3 beleving te geven die met veel enthousiasme werd ontvangen. De koning zelf kwam ook even kijken maar moest snel door om het jeugdjournaal te woord te staan.

Amsterdam

In Amsterdam mochten we ook op een aantal plaatsen deelnemen aan de koningsspelen. De Oudste school van Amsterdam, de Barbaraschool in oost gaat sluiten en wilde op hun grote plein afsluiten met een knaller. 3X3 Unites mocht ook hier een deel van het programma invullen, de kinderen hier hebben zich uitstekend vermaakt en waren blij met de inzet van Leader Sarwen.

In het Olympisch stadion mochten we in samenwerking met Combiwel en Dynamo de spelen vullen, drie 3X3 Unites leaders gingen hier de uitdaging aan om de kinderen uit Amsterdam Zuid kennis te laten maken met 3X3. De koningsspelen waren ook hier een groot succes en wij kijken alweer uit naar de volgende spelen, waar we nog meer kinderen kennis gaan laten maken met de sport en met 3X3 Unites!