Naar boven

3x3 unites challenger - prachtig hoogtepunt

3X3 Challenger Utrecht 2021

Het Jaarbeursplein in Utrecht stond twee dagen lang in het teken van de internationale 3X3 basketball top. Daarmee maakt 3X3 Unites de belofte waar dat zij jongeren en 3X3 meeneemt van “the streets to the world stage”. ‘Het is één van de hoogtepunten in ons vijfjarig bestaan’, aldus co-founder Mark Schuurman. ‘Een schitterend event dat perfect past in ons ecosysteem dat we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld.’

De 3X3 Unites tweedaagse op het Jaarbeursplein bestond uit diverse events. Het grootste event was de 3X3 Challenger, waar internationale topteams streden voor twee tickets naar de FIBA 3X3 World Tour in Abu Dhabi. Geweldig 3X3 basketball, enkele “instant classic” games en acties, allemaal dankzij de toonaangevende teams als Ub (Servië), Bielefeld (Duitsland), Princeton (USA), Lausanne (Zwitserland) en Team Amsterdam Talent & Pro.

Winnaars 3X3 Challenger

Dit laatste team wist in het fantastisch aangekleed en uitverkocht stadion dit toernooi te winnen, ze gingen er met het prijzengeld van $15.000 vandoor. ‘Het kan natuurlijk niet beter eindigen dan dat mijn oude team, waar ik nog dagelijks mee in contact ben, het toernooi wint’, aldus 3X3 Unites co-founder, 3X3 pionier en ex-wereldtopper Jesper Jobse met een grote glimlach.

Dimeo van der Horst, Arvin Slagter, Julian Haring en Jan Driessen speelden de sterren van de hemel en vermaakte het aanwezige publiek tot en met het laatste moment!

De finale terugkijken? Dat kan! Bekijk hier de finale van de 3X3 Challenger 2021 in Utrecht.

Finale 3X3 Challenger Utrecht 3X3 Unites

3X3 Pro Cup Women

Naast het internationale mannentoernooi van wereldniveau streden ook de vier sterkste Nederlandse vrouwenteams tijdens de 3X3 Pro Cup Finals, met een prijzenpot van €5.000 voor de winnaar. Het is de hoogste prijzenpot voor een 3X3 basketball toernooi voor vrouwen. Dat is niet het enige unieke aan deze wedstrijden. ‘Als je het hebt over “from the streets to the world stage”, dan is het vrouwentoernooi echt een uitstekend voorbeeld voor speelsters’, aldus Jesper. ‘Afgelopen zomer hebben we in zestien Nederlandse gemeenten voorrondes (Street Leagues) gehouden voor diverse categorieën op lokale basketbalveldjes en 3X3 basketball courts. Iedereen die een 3X3 team kon vormen, was welkom om aan deze voorrondes deel te nemen. De winnaars gingen naar drie regionale toernooien en de beste teams daarvan speelden de halve finale en finale van de Women’s 3X3 Pro Cup in het 3X3 Unites stadion op het Jaarbeursplein’.

3X3 Team Junofleja wint 3X3 Pro cup

Team Junofleja won de 3X3 Pro Cup voor vrouwen. Het team, bestaande uit Noor Driessen, Janis Boonstra, Fleur Kuijt en Julia Jorritsma, won op maandagavond zowel haar halve finale als haar finale op dominante wijze. En dat terwijl het team in het weekend nog gespeeld had op een internationaal toernooi in Boekarest.

Nog meer zien van de 3X3 events en de 3X3 Challenger in Utrecht? Bekijk dan zeker de foto's van de events.

3X3 challenger utrecht hoogtepunt voor 3x3 Leaders

In het afgelopen jaar heeft 3X3 Unites meer dan 2.500 3X3 activiteiten en events georganiseerd op basketbalveldjes in diverse steden. Ook nam de organisatie het initiatief voor de aanleg van speciale 3X3 courts overal in Nederland. Niet alleen werden daar jongeren opgeleid tot 3X3 Leaders, maar deze 3X3 Leaders hielpen op hun beurt weer met het begeleiden van andere jongeren en het opzetten van de 3X3 Street Leagues. Ook voor deze jongeren was het meemaken en meehelpen organiseren van de 3X3 Unites Challenger Utrecht 2021 het hoogtepunt van het jaar.

‘De aanwezige 3X3 Leaders speelden een hele belangrijke rol tijdens dit topevent’, aldus Mark. ‘Van het design en verkoop van de nieuwe merchandise tot het maken van content voor onze social media kanalen. Ook het begeleiden van spelers in het hotel, het opbouwen van het veld, de assistentie bij crowd control en allerlei andere essentiële taken rondom het event pakten de 3X3 Leaders perfect op. Ook dat is “from the street to the world stage”.

Deze jongeren ontwikkelden zich binnen het ecosysteem van 3X3 Unites en al onze lokale events tot 3X3 Leaders.

3X3 Leaders aanwezig 3x3 Challenger Utrecht

Zij waren daardoor in staat om onder bezielende leiding van ons dagelijkse team dit internationale toptoernooi te dragen. Hun wekelijkse inzet in diverse gemeenten is een inspiratie en de reden dat we dit hoogtepunt hebben willen organiseren. Ik vond het mooi dat we op zondag ook tientallen 3X3 Leaders uit verschillende gemeenten hun officiele diploma in het stadion mochten overhandigen.’

3x3 challenger utrecht is just the beginning

Zoals gezegd, de 3X3 Unites Challenger Utrecht 2021 is een hoogtepunt na vijf jaar bouwen aan een ecosysteem voor 3X3 basketball in Nederland. Daar stopt het zeker niet. ‘Het voelt voor ons alsof we nog maar aan het begin staan’, aldus Jesper. ‘Als je ziet wat we met ons team en met de ontwikkeling van alle 3X3 Leaders bereikt hebben in vijf jaar, wat kunnen we dan bereiken in tien jaar? Of in twintig jaar? Wij blijven doorgaan met jonge mensen inspireren om hun lifes kills te ontwikkelen, de lat hoog te leggen en hen te laten zien welke capaciteiten zij in huis hebben. Op het veld, maar juist ook daarbuiten. Iedereen heeft een talent en het is aan ons, om samen met onze 3X3 partners, zoveel mogelijk perspectief voor iedereen te blijven bieden. Deze 3X3 Challenger geeft mij het vertrouwen dat we met 3X3 Unites nog veel meer impact kunnen maken.’

Sfeerbeelden

3x3 Challenger 2021 Utrecht 3X3 Unites stadion 3X3 Challenger

3X3 CHALLENGER

Behind the scenes 3X3 Challenger

Utrecht 2021

3X3 basketball finale 3X3 Challenger Winnaars Team Amsterdam 3X3 Challenger Utrecht