Naar boven

3X3 UNITES EN MEGAWATT DIGITAL WERKEN SAMEN AAN ONLINE COMMUNITY BUILDING

3X3 UNITES uit Amsterdam en Megawatt Digital uit Eindhoven spreken ambitie uit om de grootste online community voor 3X3 basketball ter wereld te ontwikkelen.

Het Nederlands 3X3 mannenteam heeft historie geschreven door zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokyo. Met trots kondigen 3X3 Unites en Megawatt Digital hun ambitie aan. Beide partijen gaan samenwerken om te bouwen aan de grootste online community voor 3X3 basketball ter wereld.

Mark Schuurman, mede-oprichter van 3X3 Unites: “Wij zijn blij dat we naast de enorme groei in offline activiteiten ook weer een volgende stap digitaal gaan maken. Samen met Megawatt Digital gaan we nu online de volgende stap zetten. Nadat we eerder dit jaar in samenwerking met onze partner GX in Nijmegen al een nieuwe website hebben gelanceerd, gaan we nu ook aan de slag met het verder opbouwen van de online community. We willen zoveel mogelijk mensen gaan betrekken en enthousiasmeren voor 3X3 basketball, de grootste Urban teamsport ter wereld. De historische kwalificatie door het Nederlands team voor de Olympische Spelen geeft onze sport een nieuwe boost. 3X3 basketball neemt wereldwijd een enorme vlucht en daarin willen voorop blijven lopen offline en online”

Megawatt Digital is trots op de samenwerking met 3X3 Unites. Stephan Kwast, mede-eigenaar van Megawatt Digital, over de samenwerking: “Als sportliefhebber gaat mijn hart hier natuurlijk sneller van kloppen. Maar ook zakelijk gezien past dit partnership met 3X3 Unites zeer goed bij ons snelgroeiende bedrijf. Megawatt staat voor 1 miljoen watt aan energie, en sluit dus perfect aan bij deze zeer energieke en dynamische sport. Samen met 3X3 Unites hebben we de ambitie om de grootste online community voor 3X3 basketball ter wereld te bouwen. Met de juiste tools gaan we data verzamelen, verbindingen maken en zorgen voor hele gerichte 1-op-1 communicatie met spelers, fans, leaders, betrokkenen en urban sports liefhebbers.”

Stichting 3X3 Unites

3X3 Unites gelooft dat grote ontwikkelingen beginnen door het kleine te omarmen. Sinds de oprichting in 2016 inspireren en ondersteunen we jongeren die hun dromen willen najagen. Om zo een positieve impact te hebben op hun levens en daarmee de wereld om hun heen. Met 3X3 basketball als middel bieden we handvatten om eigenaar te worden over hun eigen succes. Dat doen we door te inspireren met onze topsporters en topsport events. Door onze kennis in te zetten voor de ontwikkeling en inrichting van deze sport, maar ook voor de ontwikkeling van de openbare ruimte waar we onze sport beoefenen.

Inmiddels heeft 3X3 Unites wereldwijd honderden jongeren opgeleid, honderdduizenden jongeren bereikt met ruim 2.500+ activiteiten en events in 2021 en werkt 3X3 Unites samen met tal van organisaties, overheden en bonden over de hele wereld.

Megawatt Digital

Megawatt Digital uit Eindhoven is een digital agency waar alles in het teken staat van direct en meetbaar resultaat. Ze werken volgens een model waarbij ze inzicht, creativiteit en bereik combineren om het maximale resultaat voor hun klanten te behalen. Dat doen ze door precies de juiste boodschap op het juiste moment te communiceren via het juiste kanaal. Ze connecten en activeren doelgroepen met slimme online strategieën, creatieve digitale concepten en de inzet van de beste online platformen.