Naar boven

3X3 Unites en Women Win zetten samen volgende stap met gender equality strategie!

3X3 Unites staat voor gelijke kansen voor jongeren. Sinds 2020 werken we actief aan het verbeteren van ons aanbod specifiek voor meiden en vrouwen om zo te doelgericht te investeren in gendergelijkheid. Dit doen we inmiddels ruim 2,5 jaar samen met Nike en het Made to Play programma.  

In 2022 zijn wij vanuit de samenwerking met Nike onderdeel geworden van een internationaal programma onder leiding van Women Win. Samen met internationale partners uit Frankrijk (sport Dans Le Ville) en Italië (Laureus Foundation) leren we van elkaar, met als doel genderinclusie te verbeteren.

We focussen ons op onze interne organisatie maar ook op de deelnemers. Samen ontdekken wij hoe wij meer gendergelijkheid kunnen realiseren. De thema’s welke we aanpakken zijn leiderschap, cultuur, mentaliteit en technieken voor het ontwerpen van activiteiten en programma’s. We zien de effecten dagelijks in de praktijk en creëren een veilige en inclusieve omgeving voor ook jonge vrouwen en meiden.  

“Na een jaar lang op afstand met elkaar online te overleggen, hebben we afgelopen week live een paar dagen met Women Win gewerkt”. Aldus Charlotte Naus, projectleider diversiteit en inclusie binnen 3X3 Unites. “Door middel van verschillende workshops namen we een diepe duik in onze organisatie. Ons doel was om na afloop een Gender Action Plan te ontwikkelen. Met dit plan gaan wij ons het komende jaar heel gericht verder inzetten voor genderinclusie.”  

Het programma onder leiding van Mia en Manue van Women Win duurde drie dagen en bestond uit diverse workshops. De workshops werden bezocht door verschillende mensen uit alle lagen van onze organisatie zodat we een zo’n realistisch mogelijk plan konden ontwikkelen.  


De workshops werden opgedeeld in drie delen. 1. Waar staan we nu als organisatie en waarin willen we ontwikkelen? 2. Prioriteren van onze dromen, wensen & ontwikkelpunten. 3. Selectie van de doelstellingen en vormen van het plan voor komend jaar om te werken aan een inclusievere organisatie.

Wij richten ons op doelstellingen die te maken hebben met participatie, de juiste aandacht voor dit thema in onze opleidingen en het vinden van meer partners en middelen om evenementen en activiteiten voor specifiek meiden en vrouwen te kunnen organiseren. Vanaf de straat tot aan de wereld top. 

“Het 3X3 Unites team was fantastisch om mee te werken gedurende het Gender Action Planning proces! Ze hadden de juiste energie, heel veel goede ideeën en een overduidelijke passie voor teweegbrengen van gender inclusieve vooruitgang. Het was inspirerend om te zien dat er zo veel betrokkenheid is op het vlak van gender equity en inclusiviteit door alle niveaus van de organisatie. 

We kijken uit naar het komende jaar van ons programma waarin het 3X3 Unites team werkt aan het implementeren van de nieuwe aanpak en hierover hun kennis kan delen met de andere organisaties in het programma.” Mia Weinland, Programmes Coordinator bij Women Win. “Wij danken de professionals van Women Win en alle deelnemers die hun bijdrage hebben gegeven aan de workshops.