Naar boven

3X3 Unites en Zomervreugde festival gaan voor unieke sportieve festivalbeleving!

Nederland is goed in 3x3 en ook een voorloper in muziekfestivals. Co-founder en ex-international Jesper Jobse: “Al jaren hebben we het gevoel dat we met 3X3 Unites de samenwerking met de festival scene kunnen intensiveren. Een 3x3 event kun je tenslotte overal organiseren. In samenwerking met het Zomervreugde festival op 11 en 12 juni op Papendal wordt dit nu werkelijkheid. 3X3 Unites en het Zomervreugde festival organiseren namelijk een 3x3 PRO Cup tijdens het festival. De beste Nederlandse mannen en vrouwen 3x3 teams zullen rondom de muziekoptredens van nationale en internationale sterren door, de strijd aangaan voor een prijzenpot van totaal €5.000,-“.

Covid-19 heeft geen beperkingen aankomende zomer en dus zijn er weer vele muziekfestivals. Net als 3x3 events worden festivals op allerlei plekken georganiseerd. Zo ook op Papendal, de belangrijkste sportlocatie van Nederland waar het Zomervreugde Festival voor het 2e jaar op rij neerstrijkt. Een terrein welke zich dus prima leent voor de combinatie van muziek en sport.

Afgelopen jaar vond  de European Cup BMX op de Olympische trainingsbaan al tijdens dit festival plaats en dit jaar zal de 2022 UCI BMX Racing World Cup WK ook tijdens het festival plaatsvinden.

De toevoeging van de 3x3 PRO Cup als onderdeel van het festival is een logische stap. “3x3 past als grootste Urban teamsport perfect bij de doelgroep van een festival zoals Zomervreugde”, zegt Mark Schuurman, medeoprichter van 3X3 Unites.

    “Jesper en ik denken al jaren aan de mogelijke kansen om meer bekende Nederlandse festivals te combineren met een 3x3 event. Dat we dit nu met Zomervreugde gaan doen is toch wel een beetje een droom die uitkomt en waarvan wij heel erg benieuwd zijn hoe dit gaat uitpakken”.

    Arend Wortmann, general manager bij Vunzige Deuntjes en organisator van het Zomervreugde festival vult aan: “We zijn super enthousiast over de toevoeging 3x3 basketbal op Zomervreugde,  sportiviteit is een van de kernwaarden van ons evenement en met de toevoeging van dit toernooi maken we ons festival compleet”

    Tijdens de 3x3 PRO Cup op het festival Zomervreugde is er plaats voor 8 mannen- en 6 vrouwenteams. Op zaterdag 11 juni worden de poulewedstrijden gespeeld en op zondag 12 juni spelen de beste teams in zowel de mannen- als vrouwencategorie voor een ‘winner takes it all’ bedrag van €2.500,- per categorie.

    Vind je dat jouw team een plekje tijdens de 3x3 PRO Cup op het Zomervreugde Festival verdiend? Stuur dan een mail met motivatie naar info@3x3unites.com