Naar boven

3X3 Unites in Amsterdam Oost!

Door het hele land leidt 3X3 Unites jongeren op tot 3X3 Leader. Nadat ze hun diploma hebben behaald gaan zij aan de slag met het organiseren van 3X3 activiteiten op courts bij hen in de buurt. In deze serie delen we elke week een overzicht van de regio’s waar we in Nederland actief zijn. Deze week: Amsterdam Oost.

Op het moment zijn onze 3X3 Leaders aanwezig bij de 3X3 Unites activiteiten op de volgende 5 pleintjes:

Onderlangs – Met goede baskets en heerlijk veld om een potje te hoopen

Oosterpark – Altijd grote opkomst tijdens de wekelijkse activiteit

Sumatraplein – Beetje regen houdt de hoopers hier niet tegen

Maritzstraat – Twee jonge meiden onder begeleiding van de 3X3 Leader

Theo van Gogh park – 3X3 Unites !

3X3 Leader Owen Carter is een bekend gezicht op de courts Amsterdam Oost!

3X3 Leader Owen Carter is vaak op de courts in Amsterdam Oost te vinden. Hij zelf woont ook in Amsterdam Oost en is dus goed bekend in dit stadsdeel van Amsterdam. Zijn hoop is dat jeugd vooral ‘excited’ blijft en dat de courts steeds meer mensen blijven trekken zowel jong als oud.

Naast zijn enthousiasme en betrokkenheid zorgt 3X3 Leader Owen voor een veilige en vertrouwde omgeving bij zijn activiteiten. Een van zijn persoonlijke skills is het creëren van structuur. Dat kan zijn voor zijn studie, voor werk, maar ook bijvoorbeeld met sporten. Met basketball is hij goed in mensen in hun kracht zetten. Hij kan snel zien waar spelers echt goed in zijn en kan hij deze speler de juiste plek in het veld bieden.

Lees meer over Owen in zijn Leaders of Unites verhaal

Flying Oost en Stadsdeel Oost zijn belangrijke partners in deze regio!

3X3 Unites en onze 3X3 Leaders zijn inmiddels al 4 jaar actief in stadsdeel Amsterdam Oost. Met 3X3 basketball als middel bieden we jongeren in de samenleving handvaten om eigenaar te worden over hun eigen succes. Door onze kennis in te zetten voor de ontwikkeling en inrichting van deze sport, maar ook voor de ontwikkeling van de openbare ruimte waar we onze sport beoefenen. De activiteiten worden geleid door onze eigen 3X3 Leaders. Onze belangrijke partners zijn: Stadsdeel-Oost die het programma mogelijk maakt voor ons, de basketbalvereniging Flying Oost. Opgericht in 2014 deze verenging richt zich specifiek op een goede jeugdopleiding met ervaren trainers voor de jeugdteams. En Sciandri die het sportbuurwerk op maat uitvoert tegen problematiek in de wijk.

Amsterdam Oost heeft binnen het stadsdeel de meeste 3X3 velden gerealiseerd in heel Amsterdam. De gemeente heeft grote verantwoordelijkheden op het terrein van onder andere zorg, jeugd en werk. Zoals onderwijs, gezondheid, diversiteit, anti-discriminatie, jeugdwerkloosheid, sport en nog veel meer.

De gemeente streeft daarom ook naar een goede en eenduidige dienstverlening aan alle Amsterdammers. Om succesvol te kunnen zijn is een nauwkeurige samenwerking en betrokkenheid noodzakelijk Het programma dat wij hier opzetten draagt bij aan de ontwikkeling van jongeren om zo meer te sporten en bewegen, nieuwe mensen leren te kennen en bevordert de sociale cohesie in de buurt.