Naar boven

3X3 Unites in Amsterdam Zuidoost!

Door het hele land is 3X3 Unites bezig met het opleiden van jongeren tot 3X3 leader Nadat de 3X3 Leaders hun diploma gehaald hebben kunnen ze aan de slag gaan met het organiseren van 3X3 Unites activiteiten op courts bij jou in de buurt. Deze week het tweede overzicht van de serie waarin we elke week een overzicht delen van de regio’s waarin we actief zijn.

Deze week nemen we je mee naar: Amsterdam Zuidoost.

Op dit moment zijn de 3X3 leaders aanwezig bij de 3X3 Unites activiteiten op de volgende 5 pleintjes in Zuidoost:

Kazerne in Reigersbos
Kraaiennest

3X3 LEADER LINDSAY PENGEL IS EEN ROLMODEL VOOR KINDEREN IN HAAR WIJK

3X3 Leader Lindsay Pengel is geboren en getogen in Amsterdam Zuidoost, Reigersbos. Ze begon met basketbal toen ze 5 jaar oud was bij Apollo, iets te jong maar met genoeg potentie op zak kon ze toch meedoen. Op haar twaalfde vertrok ze naar Landslake Lions.

Omdat daar de jeugdopleiding voor dames basketbal centraal stond. Ook heeft ze bij de Rayon selecties gezeten in het Nederlands basketbalteam, hiermee deed ze mee aan meerdere Europese kampioenschappen. Ze heeft zelfs een keer een meegedaan aan een wereldkampioenschap 3X3 basketbal!

Ze hoopt de jeugd mee te geven dat: als je iets wil bereiken, moet je je niet laten tegenhouden door je omstandigheden. Vecht om er het beste uit te halen. Er zullen altijd tegenslagen blijven komen in het leven, de kunst is om je hoofd hoog te houden.

Lees meer over 3X3 Leader Lindsay in haar Leaders of Unites verhaal.

 

Er zijn veel belangrijke partners waarmee we werken in Stadsdeel Zuidoost.

3X3 Unites en de 3X3 Leaders zijn inmiddels al 5 jaar actief in stadsdeel Amsterdam Zuidoost. In heel Nederland werkt 3X3 Unites samen met lokale overheden om het verschil te maken in de maatschappij. Met het 3X3 Leaders course leren we jongeren door middel van 3X3 basketbal life skills waar jongeren zelf en hun lokale gemeente blijvend voordeel van hebben.

Deze Leaders zorgen ervoor dat er in hun lokale community een structureel aanbod is van activiteiten, trainingen en evenementen. Hierdoor kan 3X3 Unites een langdurige impact garanderen. Onze belangrijke partners zijn: Stadsdeel Zuidoost die het programma voor ons mogelijk maakt. De verenging B.C Warriors waar we een van de nauwste samenwerking mee hebben in Amsterdam organiseren we ook veel events en activiteiten mee, Swazoom die zich inzet voor gelijke kansen voor kinderen en jongeren in Zuidoost, Trainingsbureau Sport & Behaviour die gespecialiseerd zijn in gedragstraining voor jongeren.

Met project B.O.O.S.T organiseert 3X3 Unites elke woensdag de NEXT night bij onze headquarters bij de Kazerne ook, organiseren we hiermee basketball pickups in Zuidoost. Dit gaat in samenwerking met Funtrax een sportieve organisatie die zich bezighoudt met het ontwikkelen van sport en beweeg programma’s.

Klik hier hier voor meer informatie over wat 3X3 Unites voor uw regio kan betekenen?