Naar boven

3X3 Unites in Heerenveen

Door het hele land leidt 3X3 Unites jongeren op tot gerespecteerde Leaders binnen en buiten de 3X3 community. Nadat onze gerespecteerde Leaders hun opleiding succesvol afronden met een NOC*NSF gecertificeerd diploma gaan ze officieel aan de slag. 3X3 Leaders zorgen voor unieke activiteiten en een structureel aanbod hiervan bij hen in de buurt of stad. In deze serie delen we elke week een overzicht van alle regio’s waar we in Nederland nou allemaal actief zijn. Deze weken nemen we je mee naar het noorden van het land: Heerenveen ook wel bekend als het schaats dorp.

what we do in Heerenveen

Voorafgaand van het 3X3 Worldcup in Amsterdam in 2019 zijn we begonnen met het project WE HERE Fryslân. Het doel van dit project was om samen met Friese verenigingen 3X3 basketball op de kaart te zetten in de provincie Friesland. We hebben hier maar liefst twee keer het kernproduct van onze organisatie weten neer te zetten: de 3X3 Leader Course.

Het doel van deze unieke Leader Courses zijn om jongeren life-skills te laten ontwikkelen door middel van 3X3 Basketball. We dagen jongeren uit op verschillende vlakken om zelf hun ambities te vast leggen en om hun dromen realiteit te maken. Hiermee kunnen we maximale impact creëren in verschillende wijken in Heerenveen. We kunnen met trots zeggen dat we tientallen jongeren opgeleid hebben tot gerespecteerde 3X3 Leaders. Na de opleiding zijn vele Leaders actief aan de slag gegaan met verschillende activatie momenten op courts in Heerenveen. Het resultaat is dan ook dat de 3X3 Leaders voor een structureel aanbod van activiteiten aanbieden voor jong en oud in de samenleving.

3X3 Unites Heerenveen

Verder zal er aankomende zomer een street League georganiseerd worden. Met de 3X3 Street League 2021 kan je spelen op courts bij jou in de buurt. Op dit toernooi is het dan ook mogelijk om je te plaatsen voor één van de vier 3X3 PRO Cups, om vervolgens door te kunnen stromen naar een groot internationaal evenement bij het jaarbeursplein in Utrecht.

De 3X3 Street League is een eerste stap richting het mogelijk behalen van de 3X3 'World Stage'. Vanaf eind juni kun je in vier weken, in vier verschillende regio’s in een van de 16 steden het opnemen tegen andere spelers van jouw leeftijd. Come and play! 

De inschrijvingen zijn geopend. Claim je plek voordat het vol zit! Per categorie kunnen er zes teams per dag deelnemen.

schrijf je nu in voor de 3X3 Street League 2021

Samenwerkingspartners zijn de key to succes!

Om de succesvolle projecten mogelijk te maken hebben wij een sterke samenwerking met de gemeente Heerenveen. Vanuit het sportakkoord Heerenveen (Scoren voor gezondheid) is er ruimte voor het aanvragen van (gratis) sportservices. Dit zijn ondersteuningsmogelijkheden van de sportbonden, provinciale sportservice organisaties en andere experts, met als doel om de sportverenigingen en sportaanbieders te ondersteunen en te versterken.

Vanuit 3X3 Unites werken we ook nauw samen met basketball vereniging Dyna'75 en binnenkort ook meer nieuws hoe we samenwerken in de aankomende zomer met Sportstad Heerenveen.

Ook benieuwd naar wat 3X3 Unites voor jouw gemeente kan betekenen? Check it out

3X3 UNITES VOOR GEMEENTEN
Marvin Dijkstra weet van doorzetten

3X3 Leader Marvin Dijkstra is 25 jaar oud en is geboren en getogen in Heerenveen. Hij heeft op het hoogste niveau van Nederland gespeeld, de beste was hij niet maar met zijn doorzettingsvermogen en vastberadenheid wist hij het niveau bij te houden. Het mocht helaas niet zo zijn, hij scheurde zijn kruisband en is sinds de afgelopen 4 jaar in een constante strijd geweest tussen zijn hoofd en lichaam. Mentaal wil hij de hele dag hoopen maar fysiek laat dat niet altijd toe.

3X3 Marvin Dijkstra

Hij is sinds 2 jaar betrokken geraakt bij 3X3 Unites. Een project ter activatie van het WK 3X3 in Amsterdam zorgde ervoor dat 3X3 in Heerenveen een voet aan wal kon leggen. Hij heeft samen met coördinator en opleider Bas Rozendaal een Leader opleiding gegeven en zo is hij langzaam maar zeker steeds meer in de stichting gerold. In zijn tijd bij 3X3 Unites heeft hij geleerd om een echte verbinder te zijn tussen verschillende groepen, hij vindt het belangrijk om mensen samen te brengen en te inspireren.

Meer lezen?! Check het Leaders of Unites verhaal van Marvin!

GA NAAR MARVIN ZIJN VERHAAL