Naar boven

3X3 Unites in Zwolle!

Door het hele land leidt 3X3 Unites jongeren op tot echte 3X3 Leaders. Nadat ze hun diploma gehaald hebben gaan zij aan de slag met het organiseren van 3X3 activiteiten bij hun in de buurt of stad. In deze serie delen we elke week een overzicht van de regio’s waar we in Nederland actief zijn.

Deze week vertellen we je over de regio: Zwolle

We praten je bij over een stukje geschiedenis van 3X3 Unites in Zwolle, het court waar we begonnen zijn. Verder hebben we het over een bekende 3X3 Leader in Zwolle en de partners waarmee we samenwerken in Zwolle.

Onze 'history' in Zwolle

3X3 Unites begon in Zwolle in 2018 en hier werd dan ook natuurlijk de 3X3 Leader course gegeven aan de jeugd. Brian ten Bosch heeft hier ons enorm geholpen en nam hier in Zwolle ook het voortouw.

Toen 3X3 Unites eenmaal was begonnen in Zwolle ging het hard. Zo won 3X3 Unites met de subsidie aanvraag bij de gemeente Overijsel de ‘’challenge openbare ruimte’’ hierdoor kreeg 3X3 Unites de kans het project ‘’3X3 Unites meets provincie Overijssel’’ te starten die speciaal gericht is op kwetsbare jongeren in de stad. Hiermee werden verschillende jongeren uit de stad zelf opgeleid om laagdrempelige sportactiviteiten en evenementen te organiseren voor jongeren uit de wijk.

Ook mochten we in 2020 de prijs voor beste Overijsselse vrijwilligers in handen nemen. Als aanmoediging en stimulans voor al het mooie werk wat 3X3 Unites heeft gedaan binnen Zwolle. Deze werd uitgereikt door statenlid Renilde Huizenga en 3X3 Coördinator Brian ten Bosch mocht deze in ontvangst nemen namens alle 3X3 vrijwilligers.

3X3 Wezenlandenpark Zwolle
The court where we started

Het Wezenlandenpark is 10 jaar geleden aangelegd, dit werd toen mede mogelijk gemaakt door het broertje van 3X3 Unites Coördinator Daud genaamd Iskandar. Er was maar 1 veldje waar de basketballers terecht konden in Zwolle en dat was op het pleintje van het Meander College, het was gewoon een simpel schoolplein met een basket meer niet. En de vraag was dus dan ook groot voor een echt basketbalveld waar de hoopers terecht konden.

Iskandar ging handtekeningen verzamelen en aan tafel met de gemeente om een basketveld te realiseren. Uiteindelijk is dit gelukt en werd het Wezenlandenpark in 2018 de officiële thuisbasis van 3X3 Unites in Zwolle. In de zomer loopt het altijd lekker vol met 3X3 deelnemers want iedereen is natuurlijk welkom.

3X3 Leader Yueliza is niet te missen in Zwolle

3X3 Leader Yueliza is geboren In Amsterdam maar woont vanaf haar 8ste in Zwolle. Ze begon met basketbal toen ze nog maar 8 jaar oud was en kwam er al gauw achter dat basketbal echt een uitlaatklep voor haar werd. Tijdens het reguliere basketbal seizoen is ze natuurlijk veel bezig met 5 tegen 5 basketbal, maar 3X3 basketbal blijft ontzettend belangrijk voor haar doordat dit haar veel vrijheid geeft en ze veel van zichzelf kan laten zien. Het zijn dingen ontdekken in je spel en nieuwe dingen uitproberen tijdens het spelen. In 3X3 houdt ze veel van 1 op 1 spelen terwijl, ze met 5 tegen 5 meer van de assists geven is.

Een goede skill van haar is het ervoor zorgen om situaties te creëren waarin mensen zich thuis en vooral welkom voelen. Hierbij heeft de 3X3 haar goed geholpen. Ze heeft ook geleerd om bepaalde dingen zelf op te pakken en mensen te aansturen in plaats maar van altijd mensen te volgen.

Door basketbal te combineren met een maatschappelijk doel heeft ze haar plekje bij 3X3 Unites echt weten te vinden. Ze hoopt vooral dat ze kan blijven groeien en haar eigen plekje binnen de stichting weet te veroveren. Ze kijkt er erg naar uit om meer te doen met het opleiden van meiden binnen basketbal en daar een grote rol in te krijgen, met ultiem doel een 3X3 Pro League voor de dames.

Yueliza 3X3 Zwolle
LANDSTEDE HAMMERS IS EEN BELANGRIJKE PARTNER VOOR 3X3 UNITES

Landstede Hammers en de omgeving daar omheen zoals het Centre for Sports & Education zijn bekend terrein voor co-founder van 3X3 Unites; Jesper Jobse. Hij speelde zelf ruim 7 jaar lang bij Landstede Hammers en heeft na zijn carrière bij Landstede Hammers ook 5 jaar lang lesgegeven bij het Centre for Sports & Education.

In samenwerking met Landstede ZAC en Sportservice Zwolle werd het mogelijk gemaakt om de eerste lichting van de 3X3 Leader course op te zetten in Zwolle. Wij kijken er erg naar uit om nog vele projecten en evenementen te organiseren in Zwolle.

Klik hier hier voor meer informatie over wat 3X3 Unites voor uw regio kan betekenen?